Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Alytaus nusikaltėliai pakeliui iš Anglijos į Latviją iš vilkiko išrankiojo geriausius dėvėtus drabužius

Nusikaltėlių žvilgsnį patraukė dėvėti drabužiai – dėl jų buvo sugalvota įmantri vagystės schema. Ikiteisminio tyrimo byloje nustatyta 12 įtariamųjų.
Nusikaltimo vietoje pareigūnai užklupo būrį įtariamųjų
Nusikaltimo vietoje pareigūnai užklupo būrį įtariamųjų / Kadras iš filmuotos medžiagos

Ko gero, nerasime Lietuvoje miesto ar miestelio, kuriame nesipuikuotų iškabos su informacija apie dėvėtus drabužius, naujas siuntas, rūbus visai šeimai ir panašiai. Turgavietėse apstu prekeivių, pardavinėjančių padėvėtus daiktus, drabužius ar avalynę. Žmonės nevengia apsipirkti tokiose prekyvietėse, jos šiuo metu naudojasi nemenku populiarumu. Šis, iš pirmo žvilgsnio, paprastas verslas, patraukė ir nusikalsti linkusius asmenis. Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato (toliau – Alytaus apskr. VPK) Kriminalinės policijos ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriuje gauta informacija apie Alytaus rajone vykdomą neteisėtą veiklą, susijusią su padėvėtų drabužių siuntų gabenimu iš Anglijos į Latviją. 

Patikrinus informaciją paaiškėjo, kad vienos Alytaus bendrovės, užsiimančios krovinių pervežimu, direktorius rugpjūčio 2 d. įvarė į angarą, esantį Alytaus rajone, bendrovės krovininį vilkiką, vežantį krovinį (padėvėtus daiktus) iš Anglijos į Latviją. Apie 23 val. į angarą atvyko asmenys iš visos Alytaus apskrities, besiverčiantys padėvėtų drabužių pardavimu. Tuomet bendrovės direktorius pažeidė plieninį apsaugos lyną, juosiantį vilkiko puspriekabę, vieną jo galą atjungė nuo plombavimo sistemos mechanizmo ir taip nepažeisdamas plombos, atidarė šoninį tentą. Tada leido prekeiviams patiems išsipakuoti padėvėtų daiktų maišus. Pastarieji išsirinko jiems tinkamus daiktus, geresnės kokybė drabužius.

1 kilogramas šių gėrybių buvo įvertintas 5 eurais. Kad krovinio gavėjas nepastebėtų vagystės, vietoj paimtų daiktų į puspriekabę buvo planuojama sukrauti atitinkamą kiekį beverčių skudurų, o krepšius vėl užrišti ir sukrauti atgal į vilkiką.

Puspriekabės trosas vėl būtų sujungiamas su plombos mechanizmu, o krovinys būtų nugabentas į paskirties tašką.

VIDEO: Nusikaltėlių žvilgsnį patraukė dėvėti drabužiai

Kokį nuostolį patyrė Latvijos įmonė, kuriai priklauso padėvėtų drabužių siuntos, dar tikslinama.

Alytaus apskrities VPK pradėti ikiteisminiai tyrimai pagal LR Baudžiamojo kodekso 178 straipsnio 2 dalį, pasakojama Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos grupės vyresniosios specialistės Vijos Kudzienės pirmadienį paviešintame pranešime.

2. Tas, kas pagrobė svetimą turtą įsibrovęs į patalpą, saugyklą ar saugomą teritoriją, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės apribojimu, arba laisvės atėmimu iki penkerių metų.

Byla iškelta ir pagal BK 216 straipsnio 1 dalį dėl nusikalstamu būdu įgytų pinigų ar turto legalizavimo.

1. Tas, kas siekdamas nuslėpti ar įteisinti savo paties ar kito asmens nusikalstamu būdu įgytus pinigus ar turtą atliko su tuo turtu ar pinigais ar jų dalimi susijusias finansines operacijas, sudarė sandorius ar naudojo juos ūkinėje, komercinėje veikloje ar melagingai nurodė, kad tai gauta iš teisėtos veiklos, baudžiamas laisvės atėmimu iki septynerių metų.

Ikiteisminio tyrimo byloje nustatyta 12 įtariamųjų, atliekami procesiniai veiksmai numatyti LR Baudžiamojo proceso kodekse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius