Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Alytaus pataisos namuose savaitgalį pasigesta trijų nuteistųjų

Kalėjimų departamentas prie Teisingumo ministerijos informuoja, kad penktadienį į Alytaus pataisos namų atvirąją koloniją negrįžo nuteistasis Ričardas Suodaitis. Jis buvo išleistas vykti į Kauno ligoninę pas gydytoją infektologą. Nuteistasis turėjo grįžti iki 17 val., tačiau negrįžo. Jo buvo ieškoma. Vis dėlto R.Suodaitis pats grįžo į įkalinimo įstaigą kitos – vasario 13 dienos – ryte.
Alytaus pataisos namų nuteistieji perkelti į naujas patalpas
Alytaus pataisos namai / Kalėjimų departamento nuotr.

Atvirosiose kolonijose bausmę atliekantys nuteistieji turi teisę savarankiškai be apsaugos lankytis gydymo įstaigose, parduotuvėse, ieškoti darbo. Vis dėlto pastaruoju metu nemažai nuteistųjų ėmė piktnaudžiauti tokia galimybe ir gavę leidimą laiku negrįžta į atvirąsias kolonijas

Vasario 13 d., šeštadienį, į Alytaus pataisos namų atvirąją koloniją negrįžo nuteistieji Rainuoldas Zacharovas, gimęs 1976 m., ir Donatas Počas, gimęs 1980 m. Nuteistieji buvo išleisti apsipirkti parduotuvėje Alytaus mieste. Abu, kaip ir dauguma kalinčių atvirosiose kolonijose, nuteisti mažesne negu 1 metų bausme.

Buvo paskelbta nesugrįžusių nuteistųjų paieška. Tą pačią dieną „bėgliai" buvo sulaikyti. Kalėjimų departamento Kriminalinės žvalgybos ir Saugumo valdymo skyriaus pareigūnai D.Počą surado Lazdijų rajone. Policija R.Zacharovą sulaikė Vilniuje.

Dėl šių įvykių pradėti ikiteisminiai tyrimai. Kalėjimų departamentas dėkoja policijos pareigūnams prisidėjusiems prie paieškos, padėjusiems sėkmingai rasti nuteistuosius.

Neramus savaitgalis Alytaus pataisos namuose – ne išskirtinis. Tokie nuteistųjų piktnaudžiavimai – negrįžti gavus leidimą išeiti iš atvirųjų kolonijų – deja, darosi nereti. Dažniausiai įstatymo suteiktomis laisvėmis piktnaudžiauja įvairių priklausomybių turintys nuteistieji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius