Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2018 11 16 /11:09

Neigiama informacija apie Alytaus pataisos namų prižiūrėtojui perpjautą gerklę: „Super, duper nieko neįvyko“

Laikinasis Alytaus pataisos namų direktorius Genadijus Lepiochinas penktadienį neigė žiniasklaidoje pasirodžiusią informaciją, kad jo vadovaujamame kalėjime kaliniai žiauriai sumušė bei peiliu perpjovė kaklą prižiūrėtojui. Policija taip pat sakė neturinti informacijos apie tokį įvykį.
Alytaus pataisos namai
Alytaus pataisos namai / Alytausgidas.lt nuotr.

Delfi.lt šaltiniai penktadienį nurodė, kad užpuolimą įvykdė du žemesnės kastos kalintieji, vykdydami viršesniųjų nurodymus. Tai išprovokavo vidaus tvarkos taisyklių pakeitimai, kai dienos metu iš jų yra paimami miegui skirti čiužiniai.

15min susisiekus su Alytaus apskrities policijos atstovais, jie sakė neturintys informacijos, kad ligoninėje būtų atsidūręs vyras perpjauta gerkle, nors jei tokią traumą patyręs žmogus atsidurtų ligoninėje, apie tai iškart pranešama pareigūnams.

Taip pat ir laikinasis Alytaus pataisos namų direktorius Genadijus Lepiochinas BNS pareiškė, kad „tai neatitinka tikrovės“.

Super, duper nieko neįvyko, čia paprasčiausiai kažkokia fantastika eina“, – teigė pareigūnas.

Pasak pataisos namų vadovo, ketvirtadienį kamerų tipo patalpose nuteistieji nevykdė teisėtų administracijos reikalavimų, dėl to jie buvo įspėti, kad bus panaudotos specialiosios priemonės.

„Į mūsų pastabas jie nereagavo, pareigūnai atitinkamai sureagavo ir panaudojo specialiąsias priemones – uždėjo antrankius ir buvo panaudotos dujos. Kai pareigūnas dėjo antrankius, tai ten taip išėjo, kad gavo vieną smūgį į akį“, – sakė G.Lepiochinas.

Pasak jo, prižiūrėtojas atsipirko mėlyne.

G.Lepiochinas taip pat tvirtino neturintis informacijos, kad sužalotas pareigūnas paguldytas į Alytaus ligoninę.

„Paguldytas? Nežinau, prie manęs, aš jį specialiai nukreipiau į ligoninę, kad pasidarytų abdukciją ir panašiai. Buvo sveikas, vaikščiojo normaliai“, – kalbėjo jis.

Alytaus apskrities S.Kudirkos ligoninės vadovas sako, kad į ją atvežto vietos pataisos namų prižiūrėtojo sužalojimai yra lengvi.

„Jam nustatyti lengvi kūno sužalojimai, truputį nubrėžtas kaklas, prie akies sumušimas. Jis, mano žiniomis, paleistas namo“, – BNS penktadienį sakė ligoninės direktorius Artūras Vasiliauskas.

Anot naujienų portalo delfi.lt, pareigūnas buvo žiauriai sumuštas ketvirtadienį, jam peiliu perpjautas kaklas.

Portale rašoma, jog užpuolimas įvyko šią savaitę įkalinimo įstaigoje viešint Kalėjimų departamento ir Teisingumo ministerijos vadovybei, bandančiai malšinti kylančią įtampą įstaigose.

Teisingumo ministras Elvinas Jankevičius penktadienį vyksta į Alytaus pataisos namus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius