Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Alytaus policija įspėja: sukčiai švarina gyventojų kišenes

Pastaruoju metu pastebima, kad telefoniniai sukčiai aktyvėja, įvairiais būdais stengiasi iš gyventojų išvilioti informaciją, susijusią su konfidencialiais asmens elektroninės bankininkystės duomenimis. Policija nuolat įspėja visuomenę būti itin dėmesingiems, nes telefoniniai apgavikai ieško vis naujų būdų, kaip iš patiklių piliečių išvilioti pinigų.
Telefoniniai sukčiai
Telefoniniai sukčiai. Asociatyvinė nuotr. / Šarūno Bulotos / 15min nuotr.

Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato duomenimis, pastarąjį mėnesį komisariatas sulaukė susirūpinusių gyventojų skambučių, kad jiems skambina telefoniniai sukčiai, kurie prisistato policijos pareigūnais. Taip šį savaitgalį nutiko ir Druskininkuose, 53 metų druskininkietei paskambinęs nepažįstamas asmuo prisistatė policijos pareigūnu ir apgaule iš jos išviliojo elektroninės bankininkystės kodus, o iš jos sąskaitos pagrobė 16 000 litų. 

Per pirmuosius šių metų mėnesius užregistruoti 37 sukčiavimo atvejai. Nusikaltėliai iš gyventojų pagrobė ne vieną tūkstantį litų.

Todėl policija dar kartą prašo gyventojus būti atidesnius ir neatskleisti nepažįstamiems asmenims savo vardo, pavardės, asmens kodo ir konfidencialių elektroninės bankininkystės duomenų. Primename, kad konfidenciali informacija yra prisijungimo kodai, slaptažodžiai, sąskaitų numeriai. Tai pagrindiniai duomenų komponentai, reikalingi naudotis pinigais, esančiais asmens sąskaitoje (kortelėje), taip pat paskolų iš kreditą teikiančių bendrovių operacijoms atlikti.

Gyventojai turėtų žinoti, kad policijos bei kitų tarnybų pareigūnai, paskambinę telefonu, nereikalauja perduoti grynųjų pinigų, pasakyti elektroninės bankininkystės prisijungimo duomenų ar atlikti kitų bankinių operacijų.  Kalbant su nepažįstamais telefonu, nereikėtų jiems pasakoti ir apie savo santaupas, atskleisti mokėjimo kortelių kodų, asmens duomenų, adreso.

Sulaukus panašaus pobūdžio skambučių, jokiu būdu nesuteikite prašomos informacijos, o kilus įtarimui, kad susidūrėte su sukčiumi, nedelsdami kreipkitės į artimiausią policijos įstaigą arba skambinkite bendruoju pagalbos numeriu 112.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius