-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Alytaus policija sulaikė cisterną nelegalaus alkoholio

Praėjusį savaitgalį užfilsuota ypač daug neteisėtos veiklos, susijusios su nelegaliu alkoholiu, atvejų, praneša Policijos departamentas.
Naminukės fabrikėlis
Naminukės fabrikėlis / Alytaus apskrities VPK nuotr.

Pasak pranešimo, spalio 16 d. Alytaus rajone, Pivašiūnų seniūnijoje, Kaniūkų kaime, piliečio J.B. (gim. 1935 m.) sodybos ūkinėse patalpose Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato (toliau – Alytaus aps. VPK) Daugų policijos nuovados pareigūnai rado ir paėmė apie 38 litrus skaidraus skysčio, turinčio alkoholiui būdingą kvapą, ir aparatą naminei degtinei gaminti.

Tęsdami prevencinę priemonę, tą pačią dieną piliečio P.J. (gim. 1964 m.), gyvenančio Alytaus rajone, Daugų seniūnijoje, Vežionių kaime, sodybos lauko virtuvėje taip pat rado ir paėmė daiktų visumą, panašią į aparatą naminei degtinei gaminti.

Spalio 17 d. apie 11.40 val. Alytaus apskrities VPK Ekonominių nusikaltimų tyrimo poskyrio pareigūnai, turėdami operatyvinės informacijos, kad Alytaus rajone, Mikalavo kaime, piliečiui J.M. (gim. 1951 m.) priklausančioje sodyboje vykdoma neteisėta veikla, nuvyko patikrinti. Teisėsaugininkai aptiko veikiantį naminės degtinės gaminimo apartą, iš kurio varvėjo ugninis skystis, ir apie 10 litrų pagamintos naminukės.

Tą pačią dieną apie 15.45 val. netoli Krokialaukio kaimo pareigūnai sustabdė pienovežį GAZ 53-12 ir tikrindami transporto priemonę cisternoje rado 50 plastikinių talpyklų, kuriose buvo apie 1000 litrų skysčio, turinčio specifinį naminės degtinės kvapą. Vairuotojas pristatytas į Alytaus apskrities VPK ir uždarytas į areštinę.

Dėl šių įvykių, turinčių nusikaltimo požymių, Alytaus apskrities VPK pradėti ikiteisminiai tyrimai.

Policija primena, kad siekiant užkardyti ir išaiškinti neteisėto alkoholinių gėrimų realizavimo atvejus ir kitus teisės pažeidimus, susijusius su alkoholio ir kitų akcizais apmokestintų prekių apyvartos kontrole, iki 2009 m. spalio 12 – gruodžio 31 dienomis šalyje vykdoma prevencinė priemonė „Nelegalus alkoholis“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius