Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Alytaus policijos laimikis – kontrabandinis dyzelinas ir cigaretės

Kelis garažus patikrinę Alytaus policijos pareigūnai aptiko nemažai, įtariama, nelegaliai įsigyto kuro. O per kratą bute rasta kontrabandinių cigarečių.
Aptiktas dyzelinas
Aptiktas dyzelinas / Alytaus aps. VPK nuotr.

Plastikinės talpos, kelios didelės metalinės statinės, žarnos, dyzelino pilstymo įranga – tokį vaizdą Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų tyrimo skyriaus Ekonominių nusikaltimų tyrimo poskyrio pareigūnai pamatė antradienį apsilankę Alytuje, Santaikos-Likiškėlių gatvėje esančiuose garažų masyvuose, praneša Alytaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas.

Tikrindami gautą informaciją, pareigūnai garaže, priklausančiame 57 metų alytiškiui, rado 400 litrų dyzelino. Vyriškis naftos produktams įsigijimo dokumentų neturėjo ir jų nepateikė.

Paklaustas, kur įsigijo degalų, atsakė, kad juos pirko užsienyje iš Rusijos piliečio. Laikė ir naudojo kurą tik savo reikmėms.

Visai netikėtai tame pačiame garažų masyve įkliuvo ir minėto 54 metų vyriškio garažo kaimynas, keturiasdešimtmetis alytiškis, kuris tėvo garaže laikė 340 litrų dyzelino, be įsigijimo dokumentų.

Vyro pasiteisinimas teisėsaugininkams senai žinomas ir daug kartų girdėtas: degalus pirkau užsienyje iš užsienio piliečių, parsivežiau, laikau, taupau ir naudoju vien savo reikmėms.

Abu vyriškiai policijos pareigūnams pakliuvo pirmą kartą. Jiems surašyti administracinių teisės pažeidimų protokolai už biokuro, bioalyvos gabenimo ir laikymo, taip pat naftos produktų gabenimo ir laikymo kuro talpyklose tvarkos pažeidimą.

Ekonominės policijos pareigūnai, turėdami informacijos, užsuko jos patikrinti į butą, Alytuje, Aukštakalnio gatvėje.

Pareigūnų vizito 45 metų buto šeimininkė nesitikėjo – policininkai aptiko kontrabandinių cigarečių. Iš viso buvo rasta ir paimta 21 pakelis cigarečių „NZ Gold“.

Moteris teigė, kad pati rūko, todėl rūkalus naudoja savo reikmėms. Alytiškės atžvilgiu pradėta administracinė teisena dėl akcizais apmokestinamų prekių laikymo, pažeidžiant nustatytą tvarką.

Alytaus policija per šešis šių metų mėnesius konfiskavo daugiau nei 3 200 litrų nelegaliai laikomo dyzelino ir 153 452 pakelius kontrabandinių cigarečių.

Alytaus aps. VPK nuotr./Aptiktas dyzelinas
Alytaus aps. VPK nuotr./Aptiktas dyzelinas
Alytaus aps. VPK nuotr./Aptiktas dyzelinas
Alytaus aps. VPK nuotr./Aptiktas dyzelinas
Alytaus aps. VPK nuotr./Aptiktas dyzelinas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius