-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Alytiškis teigė vežantis du cigarečių pakelius, tačiau pasieniečiai jų aptiko net kelis šimtus

Sustabdytas alytiškis pareigūnams nurodė, kad veža tik du pakelius cigarečių. Patikrinę automobilį išsamiau, pasieniečiai mašinos slenksčiuose bei automobilio atsarginiame rate aptiko 370 pakelių cigarečių
Kontrabandinės cigaretės
Kontrabandinės cigaretės / VSAT archyvo nuotr.

Ketvirtadienį VSAT Lazdijų rinktinės pasieniečiai bei Kauno teritorinės muitinės pareigūnai Kybartų punkte įprasta tvarka patikrino iš Rusijos į Lietuvą vykusį lengvąjį automobilį „Peugoet 605“ lietuviškais numeriais.

Jį vairavęs 38 metų Alytaus gyventojas pateikė tvarkingus asmens bei transporto priemonės dokumentus bei žodžiu deklaravo gabenantis du pakelius cigarečių. Tiek leidžiama legaliai vežti per valstybės sieną nemokant privalomų mokesčių.

Tačiau VSAT pareigūnai jau turėjo žinių, kad automobiliu gali būti mėginama gabenti neteisėtą krovinį. Transporto priemonę pasieniečiai su muitininkai patikrino išsamiai.

Kontrolės metu pareigūnai cigarečių rado mašinos slenksčiuose bei automobilio atsarginiame rate. Iš viso aptikta 370 pakelių „Denim Blue“ ir „Denim Red“ cigarečių, pažymėtų rusiškais akcizo mokesčio ženklais.

Alytiškis, jo automobilis bei nelegaliai gabenti rūkalai tą pačią dieną buvo perduoti muitinės pareigūnams. Jie dėl kontrabandos pradėjo administracinės bylos teiseną. Alytiškiui gresia bauda nuo 5 tūkst. iki 10 tūkst. litų ir automobilio konfiskavimas.

Kybartų kontrolės punkte dirbančių pasieniečių duomenimis, šiemet čia užfiksuoti 204 panašūs atvejai, kai smulkūs kontrabandininkai į Lietuvą iš Kaliningrado srities mėgino įvežti cigarečių.

Lapkritį šiame punkte buvo sulaikyta 12 tokių kontrabandininkų.

VSAT praneša, kad 2011 metais vien Kybartų punkte pasieniečiams bei muitininkams įkliuvo 283 tokie pažeidėjai.

Dažniausiai šie kontrabandininkai stengiasi visais įmanomais būdais išnaudoti savo transporto priemonių konstrukcijos ypatumus – cigaretes slepia įvairiose gamyklinėse ertmėse prie variklio, slenksčiuose, durelėse, bamperiuose, sėdynių atlošuose, dujų balionuose ir kitose slėptuvėse arba išima kuro siurblį ir į polietileno maišelius hermetiškai įvyniotus kontrabandinius rūkalus tiesiog paskandina degaluose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius