Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Alytuje girtą prie vairo sėdusį kaimyną bandęs išsukti buvęs policininkas nubaustas

Kovo pabaigoje Alytaus apylinkės teismas išnagrinėjo baudžiamąją bylą, kur į pensiją išėjęs pareigūnas kaltintas Alytaus policijos tyrėjos papirkimu. Jis pripažino savo kaltę ir buvo atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą.
Kyšis
Kyšis / Alytaus apskr. VPK

Istorija prasidėjo praėjusių metų rugsėjo 10 d., kai Alytuje buvo sustabdytas automobilis "Toyota Avensis", prie vairo sėdėjo visiškai girtas 50-metis vyras. Į alkoholio matuoklį 3,40 promilės įpūtęs vyriškis pareigūnams dar išdrįso pasiūlyti 70 eurų kyšį. Už tai jis atsidūrė areštinėje.

Kaimynui į pagalbą suskubo jau į pensiją išėjęs 42-ejų metų pareigūnas, spalio 4 d. jis susitiko su Alytaus policijos tyrėja ir perdavė 1000 eurų, kad ši padėtų jo kaimynui išsisukti nuo gresiančios atsakomybės.

Jau kitą dieną Imuniteto skyriaus pareigūnai tiek buvusiam pareigūnui, tiek girtam vairavusiam jo kaimynui pareiškė įtarimus dėl papirkimo.

Bylą išnagrinėjęs teismas buvusiam policijos pareigūnui liepė sumokėti 1129 eurų (30 MGL dydžio) įmoką į nukentėjusių nuo nusikaltimų asmenų fondą.

Jis pripažino savo kaltę ir gailėjosi dėl neapgalvoto poelgio, anksčiau nebuvo teistas ir neturėjo galiojančių administracinių nuobaudų, todėl nuo baudžiamosios atsakomybės buvo atleistas pagal laidavimą.

Tačiau jeigu jis per vienerius laidavimo metus padarys naują tyčinį nusikaltimą, sprendimas atleisti nuo baudžiamosios atsakomybės nustos galioti ir bus sprendžiama dėl baudžiamosios atsakomybės už visas jo padarytas nusikalstamas veikas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius