Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Alytuje parduotuvės darbuotojai savavališkai „pratęsdavo“ paukštienos galiojimo laiką

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba informuoja, kad 2011 m. birželio 27 d., nustačius grubius maisto tvarkymo reikalavimų pažeidimus, sustabdyta UAB „AGVA prekyba“ parduotuvės Alytuje (Jazminų g. 3) veikla.
Višta
Višta / Photos.com nuotr.

Sprendimas priimtas po Alytaus valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektorių atlikto patikrinimo. Patikrinimo metu nustatyta, kad parduotuvėje prekiaujama „šviežia“ paukštiena pasibaigusiu tinkamumo vartoti terminu, kuriuos parduotuvės darbuotojai savavališkai „pratęsdavo“, perženklindami etiketes. Prekyboje iš viso rasta 20 kg tokios paukštienos. Patikrinimo metu taip pat rasta ir netinkamai laikomos mechaniškai atskirtos sušaldytos paukštienos (iš viso 13,4 kg), kuri buvo laikoma +10C temperatūroje, tuo tarpu gamintojas nurodo, kad toks produktas turi būti laikomas ne aukštesnėje kaip -18C temperatūroje. Dar daugiau kaip 30 kg paukštienos ženklinimo etiketėje vartotojui pateikiama informacija neatitinka gamintojo nurodytos informacijos: pakeistas gamintojo veterinarinio patvirtinimo numeris, produktų laikymo sąlygos ir tinkamumo vartoti terminai.

Nors visos paukštienos kilmės šalis – Lenkija, tačiau įmonė nevykdė reikalavimo teikti išankstinę informaciją apie iš Lenkijos įvežamą paukštieną Alytaus valstybinei maisto ir veterinarijos tarnybai. Be to, įmonė savavališkai išplėtė ir prekybos maisto produktais asortimentą, t.y. neturėdama leidimų prekiavo ledais, nealkoholiniais gėrimais.

Įvertinus nustatytų pažeidimų mastą ir pobūdį, parduotuvės veikla sustabdyta, o produkciją nurodyta sunaikinti. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius