Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Amber promotions“ brukamų kelionių sąlygos – nesąžiningos ir negaliojančios

Teismas pripažino „Amber promotions“ kai kurias sutarties sąlygas nesąžiningomis ir negaliojančiomis.
TV3 žinių reportažas apie „Amber Promotions“
„Amber Promotions“ logotipas / TV3 žinių stop kadras

Vilniaus miesto 1-asis apylinkės teismas, išnagrinėjęs Valstybinės vartotojų teisių apsaugos tarnybos ieškinį atsakovui UAB „Amber promotions“, pripažino kad šios bendrovės siūlomų standartinių paslaugų teikimo sutarties kai kurios sąlygos yra nesąžiningos ir negaliojančios, nes prieštarauja Civiliniam kodeksui.

Teismas prieštaraujančiu įstatymui pripažino šios sutarties 7.5.1 punktą, kuriame numatyta, kad „jeigu sutartis yra nutraukiama nepasibaigus jos galiojimo laikotarpiui gavėjo iniciatyva per 7 dienas nuo sutarties pasirašymo, paslaugos teikėjas grąžina gavėjui įmokėtą sutarties kainos sumą per 10 dienų, atskaitydamas iš jos 350 eurų sumą (dėl sutarties nutraukimo anksčiau laiko patirti nuostoliai)”.

Taip pat prieštaraujančiu įstatymui pripažintas šios sutarties 7.5.2 punktas, kuriame numatyta: „Jeigu sutartis yra nutraukiama nepasibaigus jos galiojimo laikotarpiui gavėjo iniciatyva po termino, nurodyto sutarties 7.5.1 punkte, paslaugos teikėjas negrąžina gavėjui įmokėtos sumos.”

Prieštaraujančiu įstatymui pripažintas ir šios sutarties 7.7 punktas, kuriame nurodyta, kad šalių ginčai bus sprendžiami pagal UAB „Amber promotions“ buveinės vietą.

„Iš ieškinio ir pateikto rašytinio įrodymo – internetinio puslapio anketos matyti, kad atsakovo paslaugas galima įsigyti prezentacijoje, į kurią galima patekti tik iš anksto užpildžius anketą ir pateikus duomenis apie save, antrą pusę, gyvenamąją vietą, telefono numerius, elektroninio pašto adresą. Minėtos aplinkybės rodo, kad sutartys sudaromos ne prekybai skirtose patalpose ir vartotojų atžvilgiu turi būti taikoma Civilinio kodekso 6.357 str. 6 d. norma – pirkėjas turi teisę nutraukti sutartį sudarytą ne prekybai skirtose patalpose per 7 dienas pranešdamas pardavėjui raštu. Šios teisės negalima suvaržyti jokiais įsipareigojimais, įmokomis ar kitokiu būdu apriboti“, – rašoma teismo sprendime.

Šis sprendimas per 30 dienų gali būti apskųstas Vilniaus apygardos teismui.

Primintina, kad šiais metais Vilniaus miesto 1-asis apylinkės teismas gavo 70 fizinių asmenų, nutraukusių sutartis su „Amber promotions“, ieškinius, kuriuose prašoma grąžinti sumokėtus pinigus.

35 civilinėse bylose šie ieškiniai patenkinti arba bylos nutrauktos šalims sudarius taikos sutartį, dar 35 bylos nebaigtos nagrinėti, pažymima teismo atstovo ryšiams su žiniasklaida ir visuomene Audrio Kutrevičiaus trečiadienį išplatintame pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius