Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Amerikoje sulaikytas Tadeušas Davydovičius stojo prieš teismą Vilniuje dėl išžaginimų prieš 17 metų

Teisėjas kol kas negali išnagrinėti sunkių nusikaltimų bylos dėl suėjusio senaties termino, tačiau ši procesinė situacija gali pasikeisti.
Tadeušas Davydovičius
Tadeušas Davydovičius / Sauliaus Chadasevičiaus / 15min nuotr.

Vilniaus miesto 3-ajame apylinkės teisme – išskirtinė baudžiamoji byla. Prieš teismą stojo keliolika metų dėl sunkių nusikaltimų ieškotas ir tik neseniai Jungtinėse Valstijose įkliuvęs 41 metų Tadeušas Davydovičius.

Vyras įtariamas prieš 17 metų išžaginęs dvi nepilnametes.

Dėl to, kad byla susijusi su seksualine prievarta, šis teismo procesas nuo pradžių iki galo vyks neviešai.

Tiesa, teisėjas kol kas apskritai negali išnagrinėti bylos dėl suėjusio senaties termino, tačiau ši procesinė situacija gali pasikeisti. Mat, yra dar kelios T.Davydovičiaus bylos, kurios nagrinėjamos kituose teismuose. Jei kituose procesuose jam pareikšti kaltinimai būtų patvirtinti, tai taptų pagrindu atnaujinti ir senąją išžaginimų bylą.

Antradienį T.Davydovičiaus bylą nagrinėjantis teisėjas buvo priverstas paskelbti proceso pertrauką.

Dvi nuo T.Davydovičiaus galimai nukentėjusios merginos teismo posėdyje nedalyvavo. Pareigūnai jų net nerado, tik pateikė teismui duomenis, kad moterys yra ištekėjusios ir gyvena užsienyje. Teisėjas žada remtis ikiteisminio tyrimo metu duotais parodymais ir neversti nukentėjusiųjų būtinai atvykti bei prisiminti baisius 17 metų senumo įvykius.

Beje, pernai liepą 15min.lt rašė, kad Interpolas vykdė tarptautinę operaciją „Infra-Red“, kurios metu buvo siekiama rasti 450 asmenų, įtariamų sunkiais nusikaltimais, tokiais kaip žmogžudystės, seksualinis vaikų išnaudojimas, prievartavimas ar narkotikų platinimas. Buvo pranešama, kad ieškomų 29 šalių piliečių sąraše – aštuoni lietuviai.

Kaip skelbta Interpolo interneto svetainėje, vienas iš ieškomų asmenų buvo vilnietis Tadeušas Davydovičius. Arešto orderį šiam vyrui, kaltinamam narkotikų platinimu, buvo išdavusi Lietuvos Respublikos generalinė prokuratūra.

Buvo pabrėžiama, kad T.Davydovičius yra 170 cm ūgio, sveria apie 85 kg, rudų akių ir tamsių plaukų. Jis kalba lietuvių, lenkų, rusų ir baltarusių kalbomis.

T.Davydovičius po kurio laiko įkliuvo JAV ir buvo pargabentas į Lietuvą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje