Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Anglijoje nusikaltusius lietuvius į tėvynę lydėjo 60-ties pareigūnų konvojus

Antradienį britų pareigūnai suorganizavo trečią šiais metais specialų skrydį iš Londono, kuriuo deportavo 15 Anglijoje nusikaltimus ir nusižengimus padariusių Lietuvos piliečių. Juos į Vilnių parlydėjo 60 pareigūnų konvojus. Vieno deportuotojo paieška buvo paskelbta ir Lietuvoje – jis vengė atlikti privalomąją karo tarnybą. Pernai įvyko 5 panašūs skrydžiai.
Tarptautinis Vilniaus oro uostas
Asociatyvi nuotr. / VSAT archyvo nuotr.

Po vidudienio Vilniaus oro uoste nusileido iš Londono atskridęs lėktuvas. Jame buvo 15 Lietuvos piliečių, kurie Anglijoje padarė įvairius nusikaltimus ir nusižengimus, atliko bausmes ir buvo išsiųsti į gimtinę.

Parskraidintuosius atkonvojavo 60 Anglijos pareigūnų. Toliau įvykiai klostėsi taip pat, kaip būdavo ir ankstesniais tokiais atvejais. Atvykę prie orlaivio trapo pasieniečiai deportuotuosius savo transportu pristatė į Vilniaus oro uosto pasienio užkardą. Anglijos pareigūnai iš lėktuvo neišlipo ir netrukus išskrido atgal.

Užkardoje oro uosto pasieniečiai patikrino visų grąžintųjų dokumentus. Paaiškėjo, kad Lietuvoje buvo paskelbta 21-erių parskraidinto vyro paieška, nes jis vengė atlikti karo prievolę. Jam pasieniečiai, kaip nustatyta tokiais atvejais, įteikė šaukimą atvykti į Lietuvos kariuomenės karo prievolės ir komplektavimo tarnybą.

Visi 15 grąžintųjų po VSAT atliktos dokumentų patikros bei apklausų buvo paleisti.

Šiemet tai buvo trečias toks deportacinis reisas iš Londono. Kovo 8 d. 70 britų pareigūnų parlydėjo 28 Anglijoje nusikaltimus ir nusižengimus padariusių bei bausmes atlikusių Lietuvos piliečių. Vasario 1 d. 47 pareigūnai konvojavo 12 tokių Lietuvos piliečių.

VSAT duomenimis, pernai panašių specialių skrydžių iš Londono į Vilnių įvyko 5. Jų metu grąžinti 96 Lietuvos piliečiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius