Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 07 15 /16:24

Anglijos Bostono mieste įvykusiame sprogime žuvo lietuviai

Trečiadienį per Anglijos rytuose esančiame Bostono mieste įvykusį sprogimą galėjo žūti lietuvių, rašo Didžiosios Britanijos naujienų portalas dailymail.co.uk. Penktadienio vakarą Lietuvos URM patvirtino, kad tarp žuvusiųjų iš tiesų yra keli lietuviai.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / Stop kadras iš „youtube.com“

Sprogimas įvyko trečiadienio vakarą pramoniniame komplekse, kur, kaip įtariama, nelegaliai iš bulvių buvo gaminama degtinė.

Per nelaimę žuvo penki žmonės. Vienas asmuo mirties išvengė, tačiau jo būklė yra labai sunki.

Pasak dailymail.co.uk, kol kas nenustatyta nė vieno asmens tapatybė, bet, šaltinių teigimu, jie galėjo būti atvykėliai iš Lietuvos ir Latvijos. Vienas šalia dirbęs lietuvis sakė, kad tarp žuvusiųjų vienas asmuo galėjęs būti anglas.

Portalo teigimu, Linkolnšyro grafystėje įsikūrusiame Bostone gyvena 30 tūkst. gyventojų, iš jų ketvirtadalį sudaro emigrantai iš Rytų Europos, Portugalijos ir Indijos.

Papildyta: Lietuvos ambasada penktadienio vidurdienį sakė dar negalinti patvirtinti arba paneigti žiniasklaidos pranešimo, kad Anglijos rytuose esančiame Bostono mieste per sprogimą žuvo lietuviai.

„Oficialios informacijos apie žuvusius Lietuvos Respublikos piliečius, jeigu ten tokių yra, nėra. Žuvusiųjų tapatybės iki šio momento nėra nustatytos“, – BNS pranešė ambasados Konsulinis skyrius.

Šiuo metu ambasada bendrauja su Bostono policijos pareigūnais, tiriančiais įvykį, bei teismo ir medicinos ekspertais, dirbančiais prie bylos.

Papildyta: BBC praneša, kad trys iš penkių žuvusiųjų, „tikėtina, yra lietuviai“. BBC taip pat nurodo, kad jie galėjo būti 24, 26 ir 32 metų amžiaus.

Papildyta: Per sprogimą Anglijos rytuose Bostono mieste pramoniniame komplekse žuvo du Lietuvos piliečiai, penktadienio vakarą patvirtino Lietuvos užsienio reikalų ministerija.

"Kol kas patvirtintos dviejų žuvusiųjų tapatybės, abu yra Lietuvos piliečiai", - BNS sakė URM Spaudos ir viešųjų ryšių skyriaus vadovas Mindaugas Lašas.

VIDEO: Five men killed in Boston industrial estate explosion

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius