-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Anglijos teisėsauga 5 metus aiškinosi lietuvio nužudymą, o jis gyvas ir sveikas slapstėsi miškuose

Prieš 5 metus mįslingai Anglijoje dingo lietuvis Ričardas Puišys. Teisėsauga neabejojo, kad vyras nužudytas, jie net buvo sulaikę nusikaltimu įtariamą žmogų, tačiau vėliau jį paleido. Bet 2020 metų liepos 1-ąją vyras rastas gyvas ir sveikas, gyvenantis atsiskyrėlio gyvenimą miškuose netoli Wisbecho. Manoma, kad lietuvis buvo tapęs išnaudojimo auka ir neradęs išeities tiesiog pasislėpė.
Ričardas Puišys
Ričardas Puišys / „Facebook“ nuotr.

Kembridžšyro grafystėje porų auginimo fermoje dirbęs lietuvis Ričardas Puišys dingo prieš ketverius metus – 2015 metų rugsėjo 26 dieną, tuomet jam buvo 35-eri.

Dėl paslaptingo lietuvio dingimo šalyje buvo paskelbta jo paieška ir pradėtas galimos žmogžudystės tyrimas. Už bylai naudingą informaciją buvo siūlomas net 10 tūkst. svarų apdovanojimas.

2019 metais R.Puišys pareigūnams užminė mįslę, kai jo paskyra feisbuke vėl tapo aktyvi ir jis ėmė dalintis savo asmenukėmis.

Pareigūnai aiškinosi, kas gali naudotis vyro feisbuku, kol galiausiai šių metų liepos 1-ąją rado jį miške.

„Mes buvome susirūpinę, kad tą vakarą, kai dingo Ričardas, su juo buvo susidorota. Tačiau dabar manome, kad Ričardas priėmė sprendimą pabėgti, nes jis buvo išnaudojamas“, – pasakojo detektyvas Robas Hollas, tyręs lietuvio dingimą.

Kaip rašoma Anglijos teisėsaugos išplatintame pranešime spaudai, pareigūnai atkakliai aiškinosi lietuvio nužudymą, tačiau tyrimas rezultatų neatnešė. Galiausiai gauta informacijos, kad jis gali gyventi miškuose.

„Apieškojus miškingą vietovę Wisbeche, radome jį gyvenanti atokioje ir gerai paslėptoje gūžtoje. Jis jau kurį laiką su niekuo nebendravo“, – atskleidė R.Hollas.

Teisėsauga beveik mėnesį nusprendė nieko neskelbti apie lietuvio atsiradimą viešai, nes buvo baiminamasi dėl jo saugumo. Atsiradus R.Puišiui, pradėtas tyrimas dėl jo išnaudojimo.

„Šiuo metu jis saugus ir mes dirbame, kad taip būtų ir toliau. Taip pat stengiamės užtikrinti, kad jis gautų reikiamą pagalbą, nes pastaruosius 5 metus jis gyveno ekstremaliomis sąlygomis“, – kalbėjo detektyvas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius