-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Anoniminis pranešimas apie naminukę pasitvirtino

Šilutės rajono policijos komisariato pareigūnai pirmadienį gavo anoniminį pranešimą apie garaže laikomą naminę degtinę. Apie 19.30 valandą policininkai nuvyko nurodytu adresu – į Cintjoniškių gatvę, kur yra įsikūrusi garažų bendrija „Žibintas“.
Naminukės fabrikėlis
Naminukės fabrikėlis / Šiaulių apskrities VPK nuotr.

Viename iš garažų tvarkėsi 47 metų R. M., Nemuno gatvės gyventoja. Pastaroji pareigūnams gerai žinoma: nuo 2004 metų 3 kartus bausta administracine tvarka už naminės degtinės laikymą, kartą už tai net teista pagal baudžiamąjį įstatymą. Ji dar yra nesumokėjusi visų paskirtų galiojančių piniginių baudų, teigiama išplatintame pranešime.

Netikėtai užklupta pareigūnų R. M. prisipažino laikanti garaže naminę degtinę, supilstytą į 14 vienetų plastikinių talpų po 10 l. Apie 140 l samanės pirkusi prieš dieną iš nepažįstamo asmens. Pareigūnai stebėjosi, kaip tie nepažįstamieji suranda tokias bedarbes, ketinančias prakusti iš draudžiamos prekybos stipriais namų darbo alkoholiniais gėrimais? Atrodo, tarp jų turėtų būti kiek labiau išplėtoti tarpusavio „verslo“ santykiai, neapsiriboję nebylių kalba. Bet panašiais atvejais išaiškinti naminės degtinės pardavėjai ar pardavėjos ginasi pagal vieną ir tą pačią nepaneigiamą schemą: pirkau, bet nežinau iš ko.

R. M. pareikšti įtarimai pagal LR Baudžiamojo kodekso 201 str. 2 dalį dėl neteisėtai įgytos ir laikytos pardavimui naminės degtinės. Už tai gresia bauda arba laisvės atėmimas iki 5 metų.

Šilutės rajono policijos komisariate šiemet pradėti 22 ikiteisminiai tyrimai dėl neteisėto namų gamybos stiprių alkoholinių gėrimų gaminimo, gabenimo, laikymo, realizavimo bei 85 administracinės bylos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius