Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 02 18 /11:26

Ant Kuršių marių ledo naktį du pasiklydę žvejai ant kojų pakėlė ugniagesius, kariškius ir pasieniečius

Bendrasis pagalbos centras informuoja apie incidentą ant Kuršių marių ledo.
Žvejys ant ledo
Žvejys ant ledo / Sauliaus Žiūros/15min.lt nuotr.

Naktį iš penktadienio į šeštadienį apie 0.18  val. bendruoju pagalbos telefono numeriu 112 gautas pranešimas apie tai, kad Klaipėdos r., Priekulės seniūnijoje, ties Drevernos kaimu,  ant Kuršių marių ledo pasiklydo du žvejai.

Į įvykio vietą išsiųstos Klaipėdos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos  priešgaisrinės gelbėjimo pajėgos.

Informacija apie įvykį perduota Jūrų gelbėjimo ir koordinavimo centrui.

Papildyta: Į įvykio vietą atvykę gelbėtojai ant kranto įjungė autocisternos švyturėlius. To užteko, kad pasiklydę R.G. (gim. 1987 m.) ir A.S. (gim. 1981 m.) rastų kelią į krantą.

Abu vyrai saugiai grįžo.

Papildyta 11.26 val.: Daugiau informacijos apie šį incidentą pateikia Lietuvos kariuomenės Jūrų gelbėjimo koordinacinis centras.

Pasak JGKC pranešimo, naktį iš penktadienio į šeštadienį Lietuvos kariuomenės karinių jūrų pajėgų Jūrų gelbėjimo koordinavimo centras koordinavo dviejų ant Kuršių marių ledo pasiklydusių Klaipėdos ir Priekulės gyventojų paieškos ir gelbėjimo operaciją. Operacijai buvo pasitelkti Priekulės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos automobilis ir Valstybės sienos apsaugos tarnybos Pakrančių apsaugos rinktinės laivas ant oro pagalvės „Viesulas“.

Krantą ties Svencelės kaimu pasiklydę žmonės pasiekė paryčiais, ketvirtą valandą ryto. Susiorientuoti jiems padėjo kaip kranto orientyras pasitelktas Priekulės PGT automobilis su įjungtais švyturėliais ir garsiniu signalu. Išgelbėtiems asmenims medikų pagalbos neprireikė.

Pranešimą apie šiuos tarp Ventės rago ir Drevernos gyvenvietės ant Kuršmarių pasiklydusius asmenis Jūrų gelbėjimo koordinavimo centras gavo penktadienį apie 23.37 val. iš Bendrojo pagalbos centro.

Reaguodamas į pranešimą JGKC budėtojas pasiklydusių žmonių pagalbai pasitelkė Priekulės PGT automobilį, duodamas nurodymus išvykti į numatomą vietą pasitikti pasiklydusius asmenis. Apie išskubėjusią pagalbą telefonu buvo informuoti ir į nelaimę pakliuvę asmenys.

Apie 0.21 val. PGT automobilis su įjungtais švyturėliais atvyko ant Kuršių marių kranto ties Svencelės kaimu.

Kranto nerandantiems asmenims pranešus, kad šio orientyro jie nemato, jų paieškai išsiųstas Valstybės sienos apsaugos tarnybos Pakrančių apsaugos rinktinės laivas ant oro pagalvės „Viesulas“.

Iš Kopgalio (Klaipėdos) išvykęs laivas paieškos rajono nepasiekė – jį JGKC atšaukė paklydėliams 2 val. pranešus, kad jie mato ant kranto jų laukiantį Priekulės ugniagesių automobilį ir juda jo link.

Krantą asmenys pasiekė apie 4.10 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius