-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ant Šv. Marijos statulos uždėjo motociklininko šalmą – gavo baudą

Už įžūliais veiksmais ir patyčiomis pademonstruotą nepagarbą aplinkai Suvainiškio miestelio Šv. Apaštalo Jokūbo bažnyčios šventoriuje 22-ejų metų Panevėžyje besimokančiam suvainiškiečiui K.B. teks mokėti baudą – tokį sprendimą, patenkinęs Rokiškio rajono apylinkės prokuratūros prokuroro Renaldo Žalio prašymą užbaigti procesą teismo baudžiamuoju įsakymu ir paskirti kaltinamajam 5 MGL – 650 litų baudą, priėmė rajono apylinkės teismas.
Švč.Mergelės Marijos skulptūra
Švč. Mergelės Marijos skulptūra / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Su grupe bendraamžių, apsvaigusių nuo alkoholio, įžūliais veiksmais ir patyčiomis pademonstravęs nepagarbą aplinkai jaunuolis kaltinamas pažeidęs viešąją tvarką. Krašto gyventojų pasipiktinimą sukėlęs incidentas parodė, kad kai kurie jauni žmonės negerbia tėvų ir senelių etinių nuostatų, linksmindamiesi nejaučia saiko ir takto, kur ir kaip derėtų elgtis“, – teigia ikiteisminio tyrimo duomenis įvertinęs ir pareiškimą teismui dėl proceso užbaigimo teismo baudžiamuoju įsakymu parašęs Rokiškio rajono apylinkės prokuratūros prokuroras R.Žalys.

Spalio 29 d. Suvainiškio miestelio centre, Šv. Apaštalo Jokūbo bažnyčios šventoriuje, penki neblaivūs jaunuoliai, ant Šv. Marijos statulos uždėję autobuso stotelėje rastą seną, apsilupusiais dažais motociklininko šalmą, linksmindamiesi ir džiaugdamiesi savo netinkamu išradingumu įsiamžino nuotraukose.

Toks jaunuolių elgesys papiktino kaimo bendruomenę, buvo pranešta pareigūnams. Ikiteisminį tyrimą atlikę Rokiškio rajono policijos komisariato pareigūnai nustatė ir apklausė įtariamuosius, tarp kurių – 20–23 metų jaunuoliai, gimę ar augę Suvainiškyje, tačiau kai kurie jų dabar mokosi ar gyvena kitur.

Už viešosios tvarkos pažeidimus – įžūliais veiksmais, grasinimais, patyčiomis ar vandališkais veiksmais pademonstruotą nepagarbą aplinkiniams ir aplinkai, visuomenės rimties ir tvarkos sutrikdymą baudžiama viešaisiais darbais, bauda, laisvės apribojimu, areštu ar laisvės atėmimu iki dvejų metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius