Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2013 05 16 /11:43

Antakalnyje šiukšliavežis mirtinai partrenkė moterį

Vilniaus apskrities policija pranešė apie nelaimę sostinės Antakalnio rajone. Šv. Roko ligoninės teritorijoje šiukšliavežio MAN vairuotojas ketvirtadienį partrenkė į lauką pasivaikščioti su ramentais išėjusią pacientę.
Antakalnyje šiukšliavežis partrenkė moterį
Antakalnyje šiukšliavežis partrenkė moterį / Sauliaus Chadasevičiaus nuotr.

10.20 val. gautas pranešimas, kad Vilniuje, Antakalnio g. 17 (šv. Roko ligoninė) šiukšliavežio vairuotojas partrenkė moterį. Moteris negyva. Į įvykio vietą atvykę greitosios pagalbos medikai tik konstatavo moters mirtį.

Pirminiais duomenimis, žuvusioji buvo šv. Roko ligoninės pacientė. Moteris su ramentais išėjo pasivaikščioti po sostinės centre esančios gydymo įstaigos parką.

Įvykio vietoje 15min.lt sužinojo, kad šiukšliavežio MAN vairuotojas moterį partrenkė važiuodamas atbuline eiga. Specialiosios paskirties automobilį vairavęs vidutinio amžiaus vyras 15min.lt žurnalistui sakė, kad moters tiesiog nepastebėjo – veidrodėlių matomumo zonoje žmogaus nesimatė.

Po nelaimės vairuotojas buvo sukrėstas ir plačiau avarijos aplinkybių nekomentavo. Jokių abejonių dėl vairuotojo blaivumo pareigūnams po avarijos nekilo, tačiau ši aplinkybė dar turės būti patvirtinta patikimais kraujo tyrimais.

15min.lt žiniomis, komunalininkai į ligoninę atvažiuoja reguliariai, buitinės atliekos išvežamos pirmadieniais ir ketvirtadieniais. Pacientę suvažinėjęs vairuotojas patyręs, į šį objektą atvyksta nebe pirmą kartą.

Ketvirtadienio įvykis sukrėtė ir šios įstaigos personalą, lankytojus. Žmonės stoviniavo grupelėmis ir aptarinėjo, kas atsitiko, spėliojo, kokia bausmė gresia avarijos kaltininkui. Įvykio liudininkai svarstė, kad nelaimės galbūt būtų pavykę išvengti, jei MAN sunkvežimyje būtų įrengta galinio vaizdo kamera.

Galvą kraipė ir gydymo įstaigos budėtojas. Pagrindinių vartų sargas minėjo, kad per 18 metų, kai dirba šv. Roko ligoninėje, nieko panašaus nėra nutikę.

Dėl eismo įvykio, kurio metu žuvo žmogus, Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą. Baudžiamojo kodekso 281 straipsnis „Kelių transporto eismo saugumo ar transporto priemonių eksploatavimo taisyklių pažeidimas“ numato, kad tas, kas vairuodamas kelių transporto priemonę pažeidė kelių eismo saugumo ar transporto priemonės eksploatavimo taisykles, jeigu dėl to įvyko eismo įvykis, dėl kurio žuvo žmogus, baudžiamas laisvės atėmimu iki aštuonerių metų.

Asmuo gali išvengti baudžiamosios atsakomybės, jei pripažįsta kaltę, gailisi, susitaiko su nukentėjusiaisiais ir atlygina jiems padarytą turtinę bei neturtinę žalą.

Sauliaus Chadasevičiaus nuotr./Antakalnyje aiukaliavežis partrenkė moterį
Sauliaus Chadasevičiaus nuotr./Antakalnyje šiukšliavežis partrenkė moterį

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius