Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Antradienį keliuose aptemdė traktorininko ir pėsčiojo žūtys

Kovo 30 dieną, antradienį, šalies keliuose, pirminiais Lietuvos kelių policijos tarnybos (LKPT) duomenimis, 5-iuose eismo įvykiuose nukentėjo žmonės. Žuvo 2 eismo dalyviai: vyras, vairavęs traktorių, ir pėsčiasis.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / LKPT nuotr.

Sužeisti 3 žmonės. Visi įvykiai įvyko esant šlapiai kelio dangai, tamsiuoju paros metu – 2, miestuose – 3 įvykiai (Vilniuje).

Ryte (apie 8.17 val.), Širvintų rajone, Motiejūnų kaime, tiesiame žvyrkelio ruože į dešinę nuvažiavo ir apvirto traktorius „Yanmar YM 1610D“ su savadarbe priekaba. Žuvo 52 metų vairuotojas.

Vakare (22 val.), Vilniuje, Kalvarijų gatvėje, automobilis „Audi A5“, vairuojamas 22 metų vaikino, partrenkė ir mirtinai sužalojo, pirminiais duomenimis, staiga į važiuojamąją kelio dalį įėjusį 73 metų vyrą.

Prieš šeštą ryto, lyjant, Rokiškio rajone, kelyje Pandėlys–Suvainiškis–Nereta, dėl saugaus greičio nesilaikymo vairuojamo krovininio automobilio „Scania“ nesuvaldė 45 metų Latvijos Respublikos pilietis. Vingyje į dešinę vilkikas įvažiavo į priešpriešinio eismo juostą ir nuvažiavo nuo kelio. Sužeistas vairuotojas paguldytas į ligoninę.

Prieš devintą ryto, lyjant, Vilniuje, Laisvės prospekte, 25 metų moteris automobiliu „Opel Astra“ sukdama į kairę partrenkė ėjusią pėsčiąją. Nukentėjo ir į ligoninę nuvežta 69 metų moteris. Abiem eismo dalyvėms tuo metu degė šviesoforo žalias signalas.

Po šeštos vakaro, lyjant, sostinėje, Linkmenų gatvėje, dviračių take, dviračiu važiuodamas 25 metų vyras partrenkė pėsčiąją, ji (43 metų) ir nukentėjo.

Per parą užregistruoti, pirminiais duomenimis, 39 eismo įvykiai. Dėl neblaivių vairuotojų kaltės – 3 įvykiai (Vilniuje, Klaipėdoje, Panevėžyje). 10 atvejų – transporto priemonių susidūrimai su gyvūnais, šie įvykiai: Vilniuje, Pagėgių savivaldybėje ir Alytaus, Klaipėdos, Kretingos, Kupiškio, Pasvalio, Prienų, Skuodo, Utenos rajonuose.

Lietuvos kelių policjos tarnyba primena, kad:

– Dviračių taku leidžiama važiuoti tik dviračiais.

– Pėsčiųjų takas skirtas tik pėstiesiems. Kai takas eina išilgai kelio, pėstieji privalo eiti tik juo.

– Pėsčiųjų ir dviračių taku leidžiama eiti pėstiesiems ir važiuoti dviračiais. Jeigu dviračio ir pėsčiųjų simboliai kelio ženkle yra ne vienas po kitu, o vienas šalia kito ir skiriami vertikaliu baltu brūkšniu, eismo dalyviai privalo naudotis ta tako puse, kuri jiems skirta (parodyta kelio ženkle).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius