Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 01 18 /16:40

Antradienį per slaptą policijos operaciją Vilniaus pakraštyje sulaikyti vyrai įtariami žemės viliojimu iš senukų

Aiškėja, kad per slaptą policijos operaciją Vilniaus pakraštyje sulaikyti keturi įtariamieji gali būti apkaltinti sukčiavimu. Manoma, kad vyrai iš senukų viliodavo žemės sklypus. Trečiadienį iki darbo dienos pabaigos vien su šiuo ikiteisminiu tyrimu plušėjęs teisėjas visus 4 įtariamuosius leido suimti.
Tračiadienį įtariamieji atvežti į teismą
Trečiadienį įtariamieji – Ryšardas T. (nuotr. kairėje) ir Ričardas N., atvežti į teismą / Sauliaus Chadasevičiaus nuotr.

15min.lt antradienį pranešė, kad visą dieną sostinės pakraštyje vyko slapta policijos operacija, per kurią buvo sulaikyti keturi Nemenčinės gyventojai. Policijos rankose atsidūrė ne tik įtariamieji, bet ir jų automobiliai – apynaujis BMW, apynaujis „Toyota Land Cruiser“, BMW X5 ir dar viena mašina.

Dar antradienį redakcija pateikė operacijos liudininko, panorusio likti nežinomu, įspūdžius. Pasak liudininko, įtariamuosius policija sulaikė Vilniaus prieigose, Nemenčinės pl.

„Šalikelėje stovėjęs kelių policijos ekipažas tarsi dokumentų patikrinimui sustabdė automobilį. Tuo pat metu iš miško išbėgę vyrai civiliais rūbais, greičiausiai, kad kriminalinės policijos pareigūnai, žaibiškai „supakavo“ vairuotoją. Surakintas antrankiais jis buvo išvežtas, jo automobilis buvo greitai užantspauduotas ir taip pat išgabentas. Viskas vyko labai greitai. Po valandos ar dviejų situacija pasikartojo su kitu pareigūnus dominusiu automobiliu. Po kiek laiko – vėl tas pats“, – redakcijai pasakojo įvykio liudininkas.

Antradienį pareigūnai redakcijai tik patvirtino, kad sulaikyti keli įtariamieji, tačiau, kuo jie įtariami, pareigūnai nenorėjo sakyti.

Trečiadienį pradėjo aiškėti, kad sulaikyti vyrai gali būti įtariami žemės sklypų viliojimu iš senyvo amžiaus žmonių. Nusikaltimai įvykdyti dar 2007 m.

Redakcijos žiniomis, tyrėjai mano, kad gavę senukų įgaliojimus parduoti žemės sklypus, vyrai žemę realizuodavo. Tačiau žemės savininkams įtariamieji aiškindavo, kad vis dar ieško pirkėjo, pinigų senukams neatiduodavo.

Trečiadienį prieš pietus į Vilniaus 2-ąjį apylinkės teismą pradėta vežti įtariamuosius. Prokuratūra prašo juos suimti. Vieną įtariamąjį – Ryšardą T. – teismas jau leido suimti 30 parų.

Papildyta 14.43 val.: Teismas leido suimti ir antrą įtariamąjį. Ričardas N. suimtas 15 parų.

Trečiadienio popietę teisme sprendžiamas klausimas ir dėl trečiojo įtariamojo Alberto T. suėmimo. Kol vyksta posėdis, teismo koridoriuje laukia šio 30-mečio vilniečio tėvas Leonidas T.

Žurnalistams jis skundėsi, kad dėl sūnaus reikalų pareigūnai be jokio įspėjimo areštavo jo butą, išvežė saugoti automobilį.

Leonidas piktinosi, kad buvo paskleisti kažkokie gandai apie neva dingstančius žmones, sukeltas didžiulis žiniasklaidos ažiotažas. Tačiau iš tiesų, anot tėvo, jo sūnus paprasčiausiai tarpininkavo kai kuriuose nekilnojamojo turto sandėriuose, visi dokumentai esą yra tvarkingi, patvirtinti notarų.

Pasak vienai statybų bendrovei vadovaujančio pono Leonido, niekas dėl reikalų, susijusių su namais, žemės sklypais, neturėjo jokių pretenzijų. Tačiau teisėsaugos atstovai esą pradėjo patys važinėti pas sandėrių dalyvius ir juos spausti, kad kaip nukentėjusieji rašytų pareiškimus policijai.

Leonidui T. yra nepriimtinas ir teisėsaugos pareigūnų darbo stilius. Anot pašnekovo, jo sūnus niekur nesislapsto, augina vos mėnesio vaikelį, tačiau antradienį prieš jį buvo surengtas visą šeimą išgąsdinęs antpuolis, iš namų jis išvežtas į komisariatą.

VIDEO: 15min.lt - Tyrimas dėl senukų turto grobimo, vieno iš įtariamųjų tėvo komentaras

Papildyta 16.40 val.: Trečiadienio pavakarę paaiškėjo, kad teismas leido suimti ir trečiąjį, ir ketvirtąjį įtariamąjį. Įtariamajam Albertui T. teismas skyrė 3 mėnesių areštą. Tokiam pačiam terminui suimtas ir ketvirtasis sulaikytasis Andžejus G.

Trečiadienio pavakarę Vilniaus apskrities policijos vadovybė surengę specialią trumpą spaudos konferenciją, kurios metu pristatė, kuo ypatingas šiuo metu atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl sukčiavimų.

Juliaus Kalinsko/15 minučių nuotr./Albertas T.
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Įtariamasis Albertas T.
Juliaus Kalinsko/15 minučių nuotr./Įtariamasis
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Įtariamasis Andžejus G.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius