-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Antradienį ugniagesiai gesino namus, automobilius, kombainą, autobusą ir net motociklą

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas informuoja, kad praėjusią parą Lietuvoje kilo 36 gaisrai, ugniagesiai gelbėtojai atliko 21 gelbėjimo darbą. Traumuotų ir žuvusių gaisruose gyventojų aukų pavyko išvengti, išgelbėtas vienas žmogus.
Dega kombainas
Dega kombainas / PAGD nuotr.

Antradienį Tauragėje, apie 15.30 val., Vytauto g. 88-uoju numeriu pažymėtame daugiabučio 1-ojo aukšto bute kilo gaisras. Apie dūmus sklindančius pro buto langus pranešė gyventojai. Atvykę ugniagesiai išgelbėjo dūmais apsinuodijusį 59 metų vyrą, kuris kaip spėjamą sukėlė gaisrą neatsargiai rūkydamas lovoje. Dūmų prisiuostęs tauragiškis medikų pagalbos atsisakė. Nuostoliai sudegęs čiužinys ir aprūkęs butas.

Ankstų rugpjūčio 17-osios rytą nuo žaibo iškrovos Prienų rajone, Paprūdžių kaime, užsidegė gyvenamasis namas. Atvykus ugniagesiams, medinio namo stogas degė atvira liepsna. Gaisro metu nudegė jo stogas, apdegė sienos, išdegė namo vidus.

Nuostolių žaibas pridarė ir Zarasų rajono Antalieptės kaime esančiame gyvenamajame name. Apie 20.19 val. buvo gautas pranešimas, kad nuo žaibo iškrovos užsidegė televizoriaus laidai, o nuo jų kibirkščiavimo pradėjo smilkti kilimas. Tačiau šį gaisrą užgesino patys gyventojai dar iki atvykstant ugniagesiams.

Antradienį gelbėtojai užgesino tris automobilius, kombainą, autobusą ir net motociklą. Ankstų rytą Klaipėdoje, Tiesiojoje gatvėje, buvo padegtos dvi automobilinės betono maišyklės Mercedes Benz ir Iveco. Gaisro metu sudegė visos jų degios dalys.

Dar vienas automobilis tą patį rytą užsiliepsnojo Vilniaus rajone, Gudelių kaime. Gaisro metu taip pat sudegė visos degios jo detalės.

Apie 11.52 val. buvo gautas pranešimas, kad Lazdijų rajone, Delnicos kaime, dega kombainas. Gaisro metu apdegė variklio skyrius. Šio gaisro priežastis – gedimai elektros instaliacijoje. 

Antradienį vakare, apie 23 val., Vilniuje, Oslo gatvėje, užsidegė privačiai bendrovei priklausantis keleivinis autobusas Scania 112. Atvykus ugniagesiams, iš variklio skyriaus rūko dūmai. Gaisro metu apdegė autobuso variklio skyrius. Nukentėjusių nebuvo.

Apie 22.41 val. buvo gautas pranešimas, kad Panevėžyje, J.Janonio ir Pramonės gatvių sankryžoje susidūrus motociklui ir lengvajam automobiliui, motociklas Honda užsidegė. Gaisro metu motociklas sudegė nepataisomai. Užgesinę jį, ugniagesiai po autoavarijos surinko išsiliejusius naftos produktus.

Apie 16.03 val. ugniagesiai gavo pranešimą, kad Pasvalio rajone, Valakėlių kaime, po autoavarijos reikia išlaisvinti žuvusį žmogų. Gelbėtojams atvykus į vietą paaiškėjo, kad automobilyje Audi 80 yra vienas žuvęs ir vienas sužeistas žmogus. Nukentėjusysis perduotas greitosios medicinos pagalbos medikams, žuvęs žmogus išlaisvintas iš automobilio.

Antradienį apie 19.21 val. ugniagesiai gavo pranešimą, kad Plungėje, Mačernio gatvėje, nuo 60 m aukščio miesto katilinės kamino reikia nukelti žmogų, kuris grasina nušokti. Ugniagesių pagalbos neprireikė. Po sėkmingų derybų žmogus pats nulipo nuo kamino. 

Antradienį ugniagesiams Kaišiadorių, Prienų, Kauno ir Varėnos rajonuose dar teko šalinti ant kelių ir dujotiekio vamzdžio užvirtusius medžius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius