-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Antradienio gaisruose ugniagesiai išgelbėjo du žmones

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas informuoja, kad praėjusią parą šalies ugniagesiams teko gesinti 25 gaisrus ir atlikti 12 kitų gelbėjimo darbų. Žmonių aukų vakarykščiuose gaisruose buvo išvengta, o gelbėtojai dar išgelbėjo du gyventojus.
Gaisro vietoje
Gaisro vietoje / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Praėjusią naktį Šalčininkų rajono Abolų kaime gaisras kilo J.K. sodyboje. Per gaisrą nudegė pusė namo stogo, pradegė perdanga, apdegė sienos. Ugnis smarkiai nuniokojo ir ūkinį pastatą. Ugniagesiai iš degančio namo išgelbėjo 54 metų vyrą. Įvykis tiriamas.

Dar vienas namas antradienį ryte degė Šilalės rajono Paežerio kaime. Čia užsidegė R.B. šiuo metu negyvenamas būstas. Ugnis sunaikino pastato stogą iki perdangos. Baldų ir kitų daiktų viduje nebuvo. Gaisro aplinkybės tiriamos.

Dėl elektros instaliacijos gedimo antradienį vakarop užsidegė Panevėžio rajono Bliūdžių kaimo gyventojo R.T. ūkinis pastatas. Sudegė šiferio stogas, perdanga, įvairūs įrankiai, apdegė sienos.

Antradienio pavakarę gaisras kilo ir Vilniuje, J.Jasinskio gatvėje esančiame UAB „MG Valda“ prekybos centre. Gaisro židinys buvo parduotuvės „Apranga“ sandėlyje. Čia degė plastikinė ir kartoninė tara bei kiti daiktai, sudegė lango rėmas, apdegė šiltinimo medžiaga, išdegė ir buvo išardyta dalis stogo dangos. Dar aprūko kelios sandėliavimo patalpos, dūmuose skendėjo ir prekybos salė  bei visas pastatų kvartalas. Tad iš prekybos centro teko išvesti 25 žmones. Įvykis tiriamas.

Vilniaus rajono Miškinių kaime vakarop gaisras kilo UAB „Alazanė“ medžio apdirbimo įmonėje. Išdegė ir buvo išardyta keli šimtai kvadratinių metrų lentpjūvės pastato medinių stogo konstrukcijų. Gaisro priežastys tiriamos.

Kėdainių ugniagesiai antradienį skubėjo į Mociūnų kaimą, kur jiems teko išnešti į lauką dujų balioną ir užsukti aklę, nes buvo sugedęs baliono ventilis ir dujos veržėsi pro jį. 

Klaipėdos gelbėtojai naudodami absorbentus  Baltijos prospekte rinko nuo važiojamosios kelio dalies tepalą, trūkus aukšto slėgio žarnai išsiliejusį iš ekskavatoriaus New Holland.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius