Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Antradienio trileris Ukmergės rajone: namuose susideginti ketinusį vyrą policija apramino guminėmis kulkomis

Pranešama apie dramatiškus antradienio ryto įvykius Totoriškių kaime įsikūrusios daugiavaikės šeimos namuose.
Įvykio vietoje
Įvertinus situaciją ir aplinkybes, nuspręsta jėga patekti į namo vidų ir taip išsaugoti vyriškiui gyvybę, o vaikams – namus. Policininkas įsiveržė pro langą. / Vilkmerge.lt nuotr.
Temos: 1 Ukmergė

Antradienio ankstų rytą, apie 7 val. 20 min., Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato (toliau – Vilniaus apskrities VPK) Ukmergės rajono policijos komisariato budėtojai gavo pranešimą apie šeiminį konfliktą Totoriškių kaime (Ukmergės r.).

Paskambinusi 42 metų Daiva Kvietkienė pranešė, kad naktį į namus sugrįžęs girtas jos vyras Valerijus (gim. 1965 m.) triukšmauja, smurtauja, ją su vaikais išvarė iš namų, o pats grasina susideginti ir sudeginti namus.

Į pagalbą daugiavaikei šeimai išskubėjo apylinkės inspektorius.

Kelias iki sodybos sunkiai išvažiuojamas, todėl policijos pareigūnui teko 1,5 kilometro bristi pėsčiomis.

Neblaivus vyriškis buvo namuose užsirakinęs ir policininko nė neketino įsileisti. Pareigūnas, pamatęs, kad V.Kvietkus pasiėmęs kanistrą apsipila benzinu, rankoje laiko žibintuvėlį, o į derybas nė neketina leistis, nusprendė iškviesti pastiprinimą. Į pagalbą atvyko policininkų ekipažas. Bandymai įtikinti vyrą atrakinti duris buvo bergždi.7 vaikus ir nėščią žmoną turintis vyras aplaistė benzinu namus, apsipylė pats ir grasino įžiebti ugnį.

Namai buvo sulaistyti benzinu, o pats namo šeimininkas vis užsipildavo degiu skysčiu. Tereikėjo vieno ugnies žybsnio ir būtų kilęs didelis gaisras, juolab namuose dar buvo dujų balionas.

Baiminantis, kad V.Kvietkus grasinimus gali įvykdyti, buvo iškviesti ugniagesiai ir medikai. Iki sodybos tegalėjo privažiuoti vienas gaisrininkų automobilis. Įvertinus situaciją ir aplinkybes, nuspręsta jėga patekti į namo vidų ir taip išsaugoti Valerijaus gyvybę, o vaikams – namus.

Pro langą įsiveržusiam policijos pareigūnui teko panaudoti specialiąsias priemones – guminėmis kulkomis šaudantį šautuvą „Winchester“. V.Kvietkus buvo sužalotas į koją ir į ranką. Jis buvo nugabentas į ligoninę, čia suteikta pirmoji pagalba. V.Kvietkus atsisakė pūsti į alkotesterį, todėl paimtas kraujas girtumui nustatyti.

Valerijaus ir Daivos Kvietkų šeima, auginanti 7 vaikus, iš kurių keturi yra nepilnamečiai, priklauso socialinės rizikos šeimų grupei.

D.Kvietkienė ne sykį yra nukentėjusi nuo smurtaujančio sutuoktinio. V.Kvietkus yra 3 kartus teistas, pastaruosius du kartus už tyčinį nužudymą ir grasinimą nužudyti. Lygiai prieš metus Valerijus, atlikęs bausmę, sugrįžo iš įkalinimo įstaigos.

Vyriškis baustas ir administracinėmis baudomis už girtavimą viešoje vietoje, tėvų valdžios nepanaudojimą arba panaudojimą priešingai vaiko interesams.

D.Kvietkienė, kuri šiuo metu yra nėščia, paguldyta į ligoninę. Nepilnamečiais vaikais pasirūpino seniūnijos socialinė darbuotoja. Jie laikinai apgyvendinti Vaikų globos namuose, pažymi antradienio pavakarę pranešimą žiniasklaidai išplatinę Vilniaus apskrities VPK viešųjų ryšių skyriaus atstovai.

VIDEO: Ukmergės policijos filmuota medžiaga/Namuose susideginti grasinęs vyras sudrausmintas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius