-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 04 01 /13:44

Antrąjį Velykų rytą Gargždus sudrebino sprogimas, 13-metė šoko pro degančio namo langą

BPC pranešė apie dujų baliono sprogimą ir po jo kilusį gyvenamojo namo gaisrą Gargžduose. Dramatiškai išsigelbėjo keturių asmenų šeima.
Namuose plintant liepsnoms, viduje buvusi 13 metų mergaitei tiesiai iš lovos šoko per 2-ojo aukšto langą žemyn ant betono. Jos brolis ir tėvai sulaukė kopėčių.
Namuose plintant liepsnoms, viduje buvusi 13 metų mergaitė tiesiai iš lovos šoko per 2-ojo aukšto langą žemyn ant betono. Jos brolis ir tėvai sulaukė kopėčių. / Rolando Žalgevičiaus nuotr.

Pirmadienį 09.27 val. Bendrajame pagalbos centre (BPC) bendruoju pagalbos telefono numeriu 112 gautas pranešimas apie tai, kad Klaipėdos rajone, Gargždų mieste, Vasario 16-osios g. 34, name sprogo dujų balionas. Po sprogimo gyvenamasis pastatas užsidegė.

Į įvykio vietą išsiųstos Klaipėdos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Klaipėdos priešgaisrinės gelbėjimo pajėgos. Informacija apie įvykį perduota Klaipėdos greitosios medicinos pagalbos stočiai, pirmadienį operatyviai pranešė BPC Klaipėdos skyriaus jaunesnioji specialistė.

Anot neprisistačiusio 15min.lt skaitytojo, gaisrininkai į įvykio vietą atvyko per 3–4 minutes po sprogimo. Liepsnos apėmė visą antrą aukštą per kelias minutes. Greičiausiai sprogo susikaupusios dujos. „Jei būtų balionas sprogęs, tikėtina, kad būtų namas nugriuvęs. Nes šis namas statytas apie 1943–1946 metus, medinis,“ – svarsto liudininkas.

13.44 val. Paaiškėjo, kad namuose plintant liepsnoms, viduje buvusi 13 metų mergaitė tiesiai iš lovos šoko per 2-ojo aukšto langą žemyn ant betono. Paauglė, pirminiais duomenimis, sugebėjo nesusižaloti. Jos metais jaunesnis brolis ir tėvai, sulaukę kopėčių, irgi saugiai evakavosi iš degančių namų.

Teigiama, kad pirmadienio rytą abu vaikai dar miegojo, o tėvai jau šeimininkavo virtuvėje, ruošė pusryčius. Išsisandarinus buitinių dujų baliono žarnai, dujos pasiekė krosnį ir užsidegė.

Būsto šeimininkas bandė užmesti ant liepsnų po ranka pasitaikiusius audeklus ir tuo pačiu metu mėgino užsukti dujų čiaupą. Tačiau to padaryti jam nepavyko. Liepsnos išplito, patalpas užpildė aitrūs dūmai.

Antrajame aukšte miegoję vaikai buvo laiku pažadinti, tačiau išeiti iš degančio pastato per vidinius laiptus jau nebuvo galimybės. Šeimai teko gelbėtis per langą.

Per gaisrą apdegė nemažai turto, suniokotos ir pastato konstrukcijos.

Priešgaisrinės saugos specialistai ir policijos pareigūnai tęsia šios nelaimės aplinkybių tyrimą.

Tapote šio įvykio liudininkais? Pastebėjimus, nuotraukas ar filmuotą medžiagą prašome siųsti 15min@15min.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius