Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Antras degus išpuolis: bažnyčioje benzinu apsipylęs jonaviškis prieš 12 metų padegė kunigą

Policija pranešė apie trečiadienį Jonavos Šv. apaštalo Jokūbo bažnyčioje benzinu apsipylusį vyrą. Pasirodo, kad tai jau ne pirmas to paties žmogaus išpuolis tuose pačiuose maldos namuose. Prieš 12 metų šis asmuo padegė bažnyčios kunigą.

2011 metų gegužės mėnesį Kauno apskrities policija paskelbė, kad ketvirtadienio rytą Šv. apaštalo Jokūbo parapijos bažnyčioje, Jonavoje, viduryje Šv. Mišių, minint Kunigų ir vienuolių dieną, kada bažnyčioje buvo daug žmonių, vienas vyras, priėjęs prie altoriaus degiu skysčiu apipurškė Šv. Mišias aukojusį kunigą.

Tuomet vyras griebėsi žiebtuvėlio ir padegė ne tik degiu skysčiu apipurkštą kunigą, bet ir prie altoriaus esančią sakyklą.

Tąkart kunigas patyrė veido nudegimus, buvo išgabentas į ligoninę, o išpuolį surengęs Jonavos gyventojas J. D. (gim. 1969 m.) – sulaikytas.

Po pirmojo savo išpuolio jonaviškis buvo paguldytas į Rokiškio psichiatrijos ligoninę, iš kurios buvo paleistas 2017 metais.

2023 metais J. D. panašų išpuolį toje pačioje bažnyčioje nutarė pakartoti. Kaip rašo portalas diena.lt, Šv. Jokūbo parapijos klebonas teigė, jog bažnyčia tam rengėsi, mat iš vyro jau savaitę girdėjo įvairių grasinimų. Tikėtasi blogiausio scenarijaus.

Trečiadienio vakarą tas pats vyras į bažnyčią užsuko su indu, kupinu degaus skysčio, ir žiebtuvėliu. Tuo metu bažnyčioje jau buvo žmonių.

Kaip 15min sakė Kauno apskrities VPK atstovė Reda Zarauskienė, šiuo metu J. D. paguldytas į specialią gydymo įstaigą.

Asmuo, priėjęs prie altoriaus, pasakė, kad „įvyks Pelenų trečiadienis“ ir apsipylė benzinu. Vis dėlto pasidegti nespėjo, mat jį sustabdė Šv. Mišioms ruoštis atėjęs vikaras kunigas Juozas Čičirka, o šiam padėjo bažnyčios lankytojas.

Į bažnyčią buvo skubiai iškviesta policija bei ugniagesiai gelbėtojai.

Kaip anksčiau skelbta, 2011 metais vyras sulaikomas nesipriešino, tačiau šįkart buvo priešingai – besipriešinantis jonaviškis buvo nešamas į policijos automobilį.

Kaip 15min sakė Kauno apskrities VPK atstovė Reda Zarauskienė, šiuo metu J. D. paguldytas į specialią gydymo įstaigą.

Surinkta medžiaga pagal Baudžiamojo kodekso 145 straipsnio 2 dalį, numatančią atsakomybę už grasinimą nužudyti ar sunkiai sutrikdyti žmogaus sveikatą arba žmogaus terorizavimą.

Tas, kas terorizavo žmogų grasindamas susprogdinti, padegti ar padaryti kitokią pavojingą gyvybei, sveikatai ar turtui veiką arba sistemingai baugino žmogų naudodamas psichinę prievartą, baudžiamas laisvės atėmimu iki ketverių metų.

Kur pranešti ir ieškoti pagalbos
Jei reikia skubios pagalbos
Skambinkite pagalbos telefonu 112
Jei esate savižudybės krizėje, arba ieškote pagalbos kitam
Jei patyrėte smurtą
Jei reikalinga emocinė (psichologinė) pagalba telefonu, arba internetu
Jei esi vaikas ir tau reikalinga pagalba

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius