Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Antstolės byla dėl piktnaudžiavimo tarnyba – teisme

Klaipėdos apygardos prokuratūra kartu su Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Klaipėdos valdybos pareigūnais baigė ikiteisminį tyrimą dėl nusikaltimų valstybės tarnybai ir viešiesiems interesams.
Teisingumo svarstyklės
Teisingumo svarstyklės / Photos com. nuotr.
Temos: 1 Antstolis

Įtarimai dėl piktnaudžiavimo tarnyba pareikšti vienos uostamiesčio antstolių kontoros 41 m. antstolei.
 
Kaltinamajame akte teigiama, jog 2009 m. pradžioje antstolė, būdama valstybės įgaliotu asmeniu, pažeisdama LR Antstolio įstatymo, Antstolio profesinės etikos kodekso atitinkamus punktus bei kitus teisės aktus, vykdydama skolos išieškojimą, skolininkui sumokėjus dalį skolos, šios sumos nepervedė Mokesčių inspekcijai, o ją neteisėtai laikė antstolių kontoros depozitinėje sąskaitoje, taip pat, nepranešusi skolininkui apie pasiūlymą pasiimti savo turtą, paskelbė antrąsias varžytines ir per jas, skolininkui nežinant, pardavė jo turtą, dėl ko nukentėjusysis patyrė didelę žalą, o kaltinamoji šiais savo veiksmais diskreditavo antstolio vardą, t. y. piktnaudžiavo tarnyba.
 
Klaipėdos apygardos prokuratūra šią baudžiamąją bylą su kaltinamuoju aktu praėjusią savaitę perdavė nagrinėti Klaipėdos miesto apylinkės teismui.
 
Šiuo metu Klaipėdos apygardos teisme nagrinėjama baudžiamoji byla, kurioje įtarimai dėl kyšio priėmimo pareikšti tos pačios antstolių kontoros antstoliui. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius