Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Anykščių ir Kaišiadorių bendrovės nuo valstybės bandė „nusukti“ per 300 tūkst. litų mokesčių

Utenos apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (toliau – AVMI) ir Kauno AVMI nustatė dvi transporto įmones, besiverčiančias variklinių transporto priemonių bei atsarginių dalių pardavimu, kurios bandė iš valstybės nusukti šimtatūkstantines mokesčių sumas.
Mokesčiai
Mokesčiai / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Anykščių rajone veikianti bendrovė sistemingai siekė pasididinti pelną apgaudinėdama automobilių pirkėjus ir valstybę, o Kaišiadorių rajone registruota įmonė darbuotojams mokėjo užslėptą darbo mokestį. Abi įmonės į valstybės biudžetą turės sumokėti per 300 tūkst. litų, teigiama Utanos AVMI pranešime.

Utenos AVMI, patikrinusi autotransporto įmonę, nustatė, kad pagal transporto įmonės savininko pateiktus dokumentus, gyventojai užsienio šalyse patys įsigydavo automobilius, o įmonė jiems teikdavo tik pargabenimo į Lietuvą paslaugą. Utenos AVMI specialistai atkreipė dėmesį į tai, kad visos automobilių pirkimo sąskaitos, kuriuos įmonė turėjo pargabenti, užpildytos ant vienos formos blankų, nors automobilių pardavėjai ir pirkėjai buvo skirtingi asmenys.

Siekiant išsiaiškinti, ar įmonė tikrinamuoju laikotarpiu faktiškai suteikė tik automobilių gabenimo paslaugas fiziniams asmenims, buvo apklausti gyventojai, kurie pagal dokumentus turėjo pirkti automobilio pargabenimo į Lietuvą paslaugas. Iš apklaustųjų net 73 proc. šios paslaugos „pirkėjų“ neigė ją pirkę, o automobilius įsigijo Utenos turguje ar jų pardavimo aikštelėse, o apie įmonę ar jai atstovaujančius asmenis nieko nėra girdėję.

„Atlikus gyventojų apklausą, nustatyta, kad tokie pardavimai nebuvo atsitiktiniai, t.y. siekianti gauti daugiau pelno įmonė sistemingai deklaravo mažesnes pajamas. Neapskaitydama ir neparodydama faktiškai gautų automobilių pardavimo pajamų įmonė iškreipė savo veiklos tikrąją ekonominę esmę ir į mokesčių deklaracijas įrašė nepatikimus, prieštaringus duomenis apie gautas pajamas, todėl jai apskaičiuota į valstybės biudžetą papildomai sumokėti 280 tūkst. litų.“ – teigia Utenos AVMI viršininkas Pranas Alsys.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius