-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Anykščių policininkai nuo ugnies gelbėjo pastatus

Anykščių rajono policijos pareigūnai ketvirtadienį nuo plintančio žolės gaisro išgelbėjo senolės sodybą.
Dega žolė
Dega žolė / Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr.

Kaip praneša Policijos departamentas, ketvirtadienio popietę Utenos apskrities VPK Anykščių rajono policijos komisariato Viešosios tvarkos skyriaus Prevencijos poskyrio tyrėjai  Rimvydas Versinskas ir Ramūnas Sriubas, dirbdami kartu su Utenos regiono aplinkos apsaugos departamento Anykščių rajono agentūros vyr. specialistu Audrium Pilka, Kavarsko seniūnijoje prie Kabošių k. pastebėjo degančius keliolika hektarų pievų.

Nuskubėję link gaisravietės, pareigūnai aptiko čia besidarbuojančius rajono PGT ugniagesius. Liepsnos plito vis tolyn, o degantys plotai didėjo. Ugniagesiai negalėjo efektyviai kovoti su liepsna, nes šlapioje pievoje užklimpo jų automobilis.

Kadangi degė didžiuliai pievų plotai ir ugnis vis plito tolyn, pareigūnai nuskubėjo į kitą ugnies židinio vietą, prie Laviškio kaimo. Čia atvykę jie pamatė, kad plintančio gaisro ugnies liepsnos pavojingai artėja link Laviškio kaimo sodybų. Iki tvorų buvo belikę vos 10 metrų. Čia pat, prie vienos sodybos stovėjo išsigandusi vieniša senolė.

Pareigūnai, paėmę iš senolės turėtas šluotas bei kibirus, nedelsiant puolė gesinti pievą, stabdyti plintančios ugnies „liežuvius", kad ši nepasiglemžtų statinių. Aktyvių pareigūnų veiksmų dėka ugnies plitimas buvo sustabdytas, o pilnai užgesinti pavyko  tik atvykus  dar vienam ugniagesių ekipažui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius