Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 09 21 /15:12

Anykščių rajone į dviratininkų koloną įvažiavo automobilis, sužalotos dvi mergaitės, vairuotojas paspruko

Bendrasis pagalbos centras informuoja apie nelaimę Anykščių rajone.
Avarijos vietoje
Avarijos vietoje / anyksta.lt nuotr.
Anykščių policijos nuotr./Avarijos vietoje
Anykščių policijos nuotr./Avarijos vietoje

Kaip rašoma BPC pranešime, penktadienį apie 10.29 val. gautas pranešimas apie tai, kad Anykščių r., kelyje Burbiškis – Mačionys, į dviratininkų koloną įvažiavo lengvasis automobilis ir iš įvykio vietos pasišalino.

Per incidentą nukentėjo dvi mergaitės.

Informacija apie įvykį perduota Anykščių greitosios medicinos pagalbos stočiai, Utenos apskrities vyriausiajam policijos komisariatui.

Papildyta 13.16 val.: Kaip praneša Anykščių krašto naujienų portalas anyksta.lt, netrukus po įvykio Anykščių rajono policijos pareigūnai sučiupo pabėgusį vairuotoją. Paaiškėjo, kad jis neblaivus.

Vairuotojas surastas netoli įvykio vietos vienoje sodyboje. Ten stovėjo ir avariją sukėlęs aplamdytas automobilis „Citroen". Smūgio į dviratininkes metu apgadinta kairioji automobilio pusė, įskilęs priekinis stiklas, sugadintas kairysis priekinis ratas, sudaužytas žibintas. Automobilis specialiuoju transportu buvo išvežtas į Anykščius.

Pirminiais duomenimis, kolonoje  nuo Burbiškio link mačionių važiavo 4 dviratininkės ir jas lydintis mikroautobusas. Kelio posūkyje jiem priešpriešiais atvažiuojantis automobilis „Citroen", kurį Anykščių policijos komisariato Kelių policijos poskyrio viršininko Nerijaus Blažio duomenimis, vairavo Anykščių rajono gyventojas, išvažiavo į priešpriešinio eismo juostą ir rėžėsi į dviratininkus. Po susidūrimo su automobiliu „Citroen", dviračiai išsilakstė pakelėje, du sumaitoti smarkiai, vienas nublokštas toliau į pievą.

Sekmadienį Anykščių rajone, Niuronyse, vyks finalinis Lietuvos dviračių maratonų taurės etapas. Į varžybas jau renkasi sportininkai. Penktadienį vyko varžybų dalyvių, į kurių koloną rėžėsi girtas vairuotojas, treniruotė. Sužalotosios - dvi sesės (gimusios 1996 ir 1997 m.) iš Skuodo rajono.

Mergaitės išvežtos į ligoninę. Pasak pareigūnų, abi buvo sąmoningos.

Papildyta 15.12 val.: Kaip pranešė Anykščių policija, kelyje Burbiškis-Mačionys į besitreniruojančių dviratininkų koloną įvažiavo lengvasis automobilis ir iš įvykio vietos pasišalino. Eismo įvykio metu buvo sužalotos 1996 ir 1997 metais gimusios seserys iš Skuodo rajono. Jos paguldytos į Anykščių ligoninę.

Pirminiais duomenis mergaitės lūžių nepatyrė, jų būklė stabili.

Policijos pareigūnai netruko nustatyti bei sulaikyti eismo įvykį padariusį ir iš jo pasišalinusį vairuotoją. Netoliese esančioje sodyboje buvo sulaikytas Anykščių rajono Mačionių kaimo gyventojas G.B. (gim. 1978 m.). Jam nustatytas 2,47 prom. girtumas. Ten pat rastas ir apgadintas automobilis „Citroen Xantia“.

Vyriškis uždarytas į areštinę.

Pirminiais duomenimis automobilis „Citroen Xantia“ kelio posūkyje kirto ištisinę skiriamąją kelio juostą, įvažiavo į priešpriešinę eismo juostą ir kliudė besitreniruojančių dviratininkų grupę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius