-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Anželikos Šimaitienės piktnaudžiavimo tarnyba byla vėl nagrinėta Lietuvos apeliaciniame teisme

Lietuvos apeliacinis teismas šiandien iš naujo apeliacine tvarka nagrinėjo skundą dėl Kauno apygardos teismo 2010 m. kovo 15 d. nuosprendžio, kuriuo Vilniaus m. 3 apylinkės teismo teisėja dirbusi Anželika Šimaitienė (gim. 1970 m.) ir šio teismo posėdžių sekretorė Jolanta Rutkauskienė (gim. 1977 m.) buvo išteisintos dėl piktnaudžiavimo tarnyba ir dokumento klastojimo.
Anželika Šimaitienė
Anželika Šimaitienė / „Scanpix“ nuotr.

Šiandieniniame posėdyje A. Šimaitienės gynėjas teismo paprašė nutraukti baudžiamąjį procesą dėl akivaizdžiai per ilgos jo trukmės. Savo prašymą advokatas grindė Lietuvos Konstitucija, tarptautiniais dokumentais, Europos žmogaus teisių teismo, Lietuvos Aukščiausiojo Teismo praktika. Gynėjas taip pat akcentavo, kad ši byla jau buvo nagrinėta po du ar tris kartus visose teisminėse instancijose.

Prokuroras savo baigiamojoje kalboje išreiškė nuomonę, kad toks A. Šimaitienės gynėjo prašymas yra parengtas rengiantis kreiptis į Strasbūro teismą ir prašė jį atmesti, kadangi baudžiamasis įstatymas nenumato tokios galimybės. Tačiau prokuroras prašo teismo panaikinti išteisinamąjį nuosprendį ir nutraukti baudžiamąją bylą abiems išteisintosioms dėl senaties.

Savo verdiktą Lietuvos apeliacinio teismo kolegija ketina skelbti liepos 1 d.

Moterų veikla specialiosios tarnybos susidomėjo po to, kai 2002 m. įtartinai greitai buvo išnagrinėta byla dėl buto privatizavimo. Pasirodė, kad A. Šimaitienės priimtame sprendime buvo įrašytas teismo posėdyje realiai nedalyvavęs asmuo. Kauno apygardos teismo kolegija 2009 m. gegužį nusprendė buvusiai teisėjai A. Šimaitienei ir sekretorei J. Rutkauskienei baudžiamąją bylą nutraukti suėjus baudžiamosios atsakomybės senaties terminui. Buvusios teisėjos įgaliojimai buvo sustabdyti 2006 m. LR Prezidento dekretu. 2009 m. spalį Lietuvos apeliacinis teismas buvo iš dalies patenkinęs buvusios teisėjos ir prokuroro apeliacinius skundus ir grąžinęs šią bylą iš naujo nagrinėti pirmosios instancijos teismui. Pastarasis išteisinamąjį nuosprendį priėmė 2010 m. kovo viduryje.

Šioje byloje Lietuvos apeliacinis teismas pernai birželį jau buvo paskelbęs savo verdiktą – išteisinamąjį nuosprendį, tačiau š.m. kovo pabaigoje Lietuvos Aukščiausiasis Teismas šią nutartį panaikino ir grąžino iš naujo nagrinėti į apeliacinę instanciją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius