Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Apeliaciniame skunde G.Petrikas kaltino teisėjus šališkumu ir prašė panaikinti suėmimą (nuotraukos)

Buvusio EBSW koncerno prezidentas Gintaras Petrikas apeliaciniame skunde kaltina Kauno apygardos teisėją šališkumu ir prašo panaikinti skirtą suėmimą.
Gintaras Petrikas
Gintaras Petrikas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Temos: 1 EBSW

Lietuvos apeliacinis teismas ketvirtadienį pradėjo nagrinėti G.Petriko ir jo gynėjų apeliacinį skundą dėl liepos pabaigoje priimto Kauno apygardos teismo nuosprendžio. Į 40 lapų surašytą skundą LAT skaitė beveik 2 valandas.

„Skundas buvo paduotas, nes šita byla Kauno apygardos teisme buvo išnagrinėta šališkai, neobjektyviai, pažeidžiant daugybę baudžiamojo proceso straipsnių. Gynėjai turėjo ką parašyti ir parašė. Teismui buvo svarbu, kad pavardė Petrikas, ir todėl negali būti jokių kitų sprendimų, nei parašyta kaltinamajame akte. Aš manau, kad taip negali būti ir taip neliks“, – žurnalistams po posėdžio sakė G.Petriko advokatas Vytautas Sviderskis.

Taip pat gynėjai prašė panaikinti G.Petrikui skirtą suėmimą, teigdami, kad Kauno apygardos teismas nepagrįstai taikė griežčiausią kardomąją priemonę neįsigaliojus teismo nuosprendžiui. „Jis čia išbuvo dvejus metus laisvas ir niekur nebėgo, tai kodėl staiga reikėjo suimti teismo salėje?“ – klausė V.Sviderskis.

Prokurorė šį skundą siūlė atmesti ir minėjo, kad G.Petrikas jau vienąkart slapstėsi nuo teisėsaugos.

G.Petrikas taip pat prašo panaikinti nuosprendį ir grąžinti bylą nagrinėti pirmos instancijos – Kauno apygardos teismui.

LAT suėmimo klausimą nagrinės lapkričio 13 dieną, o tolesnis apeliacinio skundo nagrinėjimas buvo atidėtas iki gruodžio 19 dienos.

Kauno apygardos teismas liepos pabaigoje G.Petriką nuteisė dėl turto iššvaistymo. Teismas tąkart skyrė 7 metų laisvės atėmimo bausmę, jis buvo suimtas teismo salėje.

Tačiau bausmė buvo ne daugiau kaip metais sušvelninta dėl amnestijos, be to, į bausmės laiką įsiskaičiuotas suėmimo laikas Jungtinėse Amerikos Valstijose nuo 2004 metų gegužės 3-iosios iki 2007 metų rugsėjo 210-osios ir Lietuvoje nuo 1995 metų spalio 17-osios iki spalio 20-osios, tad G.Petrikas pagal nuosprendį turėtų būti įkalintas apie 2 metus 8 mėnesius.

Šį nuosprendį apskundė ir G.Petrikas, ir Kauno apygardos prokuratūra. Pastaroji prašo, kad teismas konfiskuotų nuteistojo turtą, kurio dar gali būti likę užsienio šalyse – Latvijoje ir Danijoje.

Buvęs koncerno EBSW prezidentas kaltintas 24 mln. litų bendrovei Investicinei Kauno holdingo kompanijai indėlininkų patikėto svetimo turto iššvaistymu.

G.Petrikas JAV buvo sulaikytas Lietuvos prašymu 2004-ųjų pavasarį.

Kurį laiką lietuvis bylinėjosi dėl ekstradicijos, rašė skundus, tačiau vėliau pranešė sutinkąs būti išduotas. 2007-ųjų rugsėjo 20 dieną G.Petrikas parvežtas į Lietuvą.

G.Petrikas iš Lietuvos pabėgo 1997 metais. Amerikoje jis gyveno svetima pavarde, vertėsi akinių nuo saulės prekyba.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius