Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Apeliacinis teismas: Gintaras Petrikas liks suimtas

Lietuvos apeliacinis teismas atmetė už svetimo turto iššvaistymą nuteisto buvusio EBSW vadovo Gintaro Petriko (gim. 1961 m.) gynėjo prašymą paleisti.
Gintaras Petrikas
Gintaras Petrikas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Lietuvos apeliacinio teismo nuomone, pirmosios instancijos teismas pagrįstai padarė išvadą, jog yra pagrindo manyti, kad paskyrus ilgalaikio laisvės atėmimo bausmę nuteistasis gali pasislėpti. Be to, teismas pagrįstai atsižvelgė ir į tai, kad nuteistasis turi ryšių užsienyje: ten jis slapstėsi keletą metų, be to, užsienyje iki šiol gyvena kai kurie jo artimieji ir šeimos nariai. Teismas pagrįstai įvertino ir aplinkybę, kad šiuo metu teisme nagrinėjama dar viena baudžiamoji byla, kurioje G.Petrikas kaltinamas kito sunkaus nusikaltimo padarymu, rašoma Apeliacinio teismo pranešime.

Pasak pranešimo, Apeliacinis teismas akcentavo, kad suėmimo skyrimui pirmosios instancijos teismui galėjo pakakti vien nusikaltimo, už kurį G.Petrikas buvo nuteistas, sunkumo bei jam skirtos griežtos bausmės dydžio.

Prašymą G.Petrikui skirtą suėmimą pakeisti į švelnesnę kardomąją priemonę gynėjas pateikė praėjusią savaitę pradėjus nagrinėti bylą apeliacinės instancijos teisme. Prašymą pateikęs advokatas mano, kad nuteistasis vėlesniu savo gyvenimo būdu ir veikla įrodė, kad nėra linkęs daryti nusikaltimus.

Be to, G.Petriko atvykimas į pirmosios instancijos teismo posėdį skelbiant nuosprendį patvirtina, kad nuteistasis nesiruošė bėgti ir slėptis nuo teismo. Gynėjo nuomone, nebūdamas suimtas nuteistasis galėtų geriau pasiruošti gynybai.

Ši Lietuvos apeliacinio teismo nutartis yra galutinė ir neskundžiama.

Kauno apygardos teismo 2009 m. liepos 27 d. nuosprendžiu G.Petrikas buvo nuteistas 7 metams nelaisvės už Kauno holdingo kompanijos ir koncerno EBSW indėlininkų lėšų iššvaistymą. Nuosprendį apeliacine tvarka apskundė Kauno apygardos prokuratūros vyriausiojo prokuroro pavaduotojas, nuteistasis G. Petrikas ir jo gynėjas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius