Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Apeliacinis teismas: Kauno apygardos teismas turi nagrinėti buvusios teisėjos bylą

Lietuvos apeliacinis teismaspirmadienį panaikino Kauno apygardos teismo nutartį, kuria baudžiamoji byla dėl buvusios Šiaulių miesto apylinkės teismo teisėjos Vilijos Pilitauskienės (gimusi 1963 m.) buvo perduota prokurorui kaltinamojo akto trūkumams pašalinti, ir bylą grąžino Kauno apygardos teismui nagrinėjimui, rašoma apeliacinio teismo pranešime.
Lietuvos apeliacinis teismas
Lietuvos apeliacinis teismas / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Pasak pranešimo, apeliacinės instancijos teismas konstatavo, jog Kauno apygardos teismas nepagrįstai pripažino, kad aptariamoje byloje kaltinamasis aktas surašytas nesilaikant Baudžiamojo proceso kodekso reikalavimų. Teismo nuomone, aptariamoje byloje nėra jokio pagrindo manyti, kad pirmosios instancijos teismo nurodyti kaltinamojo akto trūkumai trukdytų jam nagrinėti bylą iš esmės ir kad nurodomų trūkumų pašalinimas padėtų teismui išsamiau išnagrinėti bylą nei tai yra įmanoma padaryti remiantis byloje jau esančiu kaltinamuoju aktu.

Teismas primena, kad patenkinęs kaltinamosios V. Pilitauskienės prašymą, 2011 m. gegužės 9 d. nutartimi baudžiamąją bylą dėl V. Pilitauskienės Kauno apygardos teismas perdavė Šiaulių apygardos prokuratūros vyriausiajam prokurorui kaltinamojo akto trūkumams pašalinti, skirdamas tam 2 mėn. terminą. Pirmosios instancijos teismas buvo nutaręs, kad kaltinamasis aktas neatitinka BPK reikalavimų, kadangi jame netinkamai aprašyta nusikalstama veika, nenurodyta, kokiu pagrindu kaltinamoji privalėjo vykdyti teisingumą ir kokius reglamentuojančius teisingumo vykdymą norminius aktus, jų nuostatas, pažeidė, neaiški kaltinimo formuluotė ,,liko nenubausti bei išvengė administracinės atsakomybės 25 galimai administracinius teisės pažeidimus padarę asmenys“ ir pan.

Buvusi Šiaulių teisėja V. Pilitauskienė kaltinama tarnybos pareigų neatlikimu. Teigiama, kad ji, būdama Šiaulių miesto apylinkės teismo teisėja ir turėdama įgaliojimus vykdyti teisingumą nuo 2006 metų birželio iki 2010 metų gegužės netinkamai atliko savo pareigas 162-jose jos žinioje esančiose administracinių teisės pažeidimų bylose. Dėl to, anot prokurorų, liko nenubausti ir išvengė administracinės atsakomybės 25 galimai administracinius teisės pažeidimus padarę asmenys. Prokurorų manymu, tuo taip pat buvo pažeisti konstituciniai teisinės valstybės ir asmenų lygybės prieš įstatymą principai, pakenkta teisminės valdžios autoritetui, pažemintas teisėjo vardas ir padaryta didelė žala valstybei.

Panaikinti šią Kauno apygardos teismo nutartį prašė Šiaulių prokuroras.

Ši Lietuvos apeliacinio teismo nutartis yra galutinė ir neskundžiama.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius