-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Apeliacinis teismas nenagrinės Neringos Venckienės skundo

Lietuvos apeliacinis teismas nenagrinės teisėjos Neringos Venckienės skundo dėl Panevėžio apygardos teismo (PAT) 2012 m. sausio 25 d. nutarties, nes skundžiama nutartis nėra apeliacinio apskundimo objektas.
Neringa Venckienė
Neringa Venckienė / BFL nuotr.

Skundžiamoje nutartyje iki vasario 6 d. buvo reikalaujama pašalinti N.Venckienės pareiškimo dėl Kėdainių teismo nušalinimo trūkumus.

Lietuvos apeliacinio teismo nuomone, kadangi bylos Lietuvos teismuose yra nagrinėjamos instancine sistema, PAT, kuriam buvo perduotas nagrinėti N.Venckienės prašymas nušalinti visą Kėdainių teismą, veikė kaip aukštesnės instancijos teismas, kurio sprendimai apeliacine tvarka neskundžiami ir įsiteisėja nuo priėmimo momento. Vadinasi, PAT 2012 m. sausio 25 d nutartis nėra apeliacinio apskundimo objektas.

Primename, kad N.Venckienė sausio 20 d. Kėdainių rajono apylinkės teismui, nagrinėjančiam antstolės prašymą išduoti leidimą paimti vaiką iš globėjos prievarta, faksu pateikė pareiškimą, kuriuo reiškia nušalinimą visiems šio teismo teisėjams. Šis nušalinimo pareiškimas buvo persiųstas nagrinėti Panevėžio apygardos teismui, kuris skundžiama sausio 25 d. nutartimi nustatė terminą iki vasario 6 d. pašalinti trūkumams – pateikti dokumento originalą. Nutartį apskundė teisėja N.Venckienė, kuri teigia, kad pareiškimą dėl nušalinimo pateikė faksu ir paštu, t.y. tinkamai. Todėl, jos nuomone, reikalavimas pašalinti trūkumus yra nepagrįstas. Ji prašo klausimą dėl nušalinimo perduoti nagrinėti iš naujo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius