Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Apeliacinis teismas nepasigailėjo seksualinio maniako: griežtas nuosprendis Pavelui Anuchinui įsiteisėjo

Lietuvos apeliacinis teismas paskelbė verdiktą baudžiamojoje byloje, kurioje dėl baisių pedofilinių nusikaltimų yra nuteistas vilnietis Pavelas Anuchinas.
Pavelas Anuchinas
Pavelas Anuchinas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Per vieną dieną išnagrinėjęs apeliacinį skundą, aukštesnės instancijos teismas penktadienio popietę paskelbė verdiktą seksualinio maniako Pavelo Anuchino baudžiamojoje byloje.

Lietuvos apeliacinio teismo kolegija, kurią sudaro Laima Garnelienė (pirmininkė, pranešėja), Aloyzas Kruopys ir Regina Gaudutienė, nutarė, kad šis 40-metis vyras pagrįstai pripažintas kaltu dėl baisių seksualinių nusikaltimų.

Vilniaus apygardos teisme P.Anuchinas nuteistas už tai, kad 2002–2003 metais, kai dirbdavo statybvietėse ir važinėjo pilkos spalvos „VW Passat“ automobiliu su automatine pavarų dėže po Vilniaus rajono gyvenvietes, gaudydavo mažametes ir jas žagindavo, prievartaudavo.

Pareigūnai įdėjo didžiules pastangas, kad sučiuptų seksualinį maniaką.

P.Anuchinas nuteistas kalėti 15 metų dėl septynių mergaičių žaginimo ir prievartavimo.

Apeliaciniam teismui atmetus jo ir advokato argumentus, nuosprendis P.Anuchinui įsiteisėjo, tačiau dar gali būti skundžiamas Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.

Beje, kitoje byloje jau irgi įsiteisėjusiu nuosprendžiu P.Anuchinas už vienos mergaitės prievartavimą yra nuteistas 9 metų nelaisvės bausme.

Šiose bylose P.Anuchino neprislėgė civiliniai ieškiniai – tik viena nukentėjusioji prašė teismo neturtinės žalos atlyginimo. Jaunai moteriai priteista 20 000 litų kompensacija, Apeliacinis teismas šios sumos nekeitė.

Abu nuosprendžius teks subendrinti. Bausmių sudėjimas nebus aritmetinis, nes griežtesnis nuosprendis apims mažesnį, už grotų nuteistajam bus lemta praleisti iki 20 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius