Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Apeliacinis teismas nusprendė, kad švietimo ministro žmonos Editos Pavalkienės baudžiamojoje byloje būtina skirti ekspertizę

Teismas sostinėje apeliacine tvarka nagrinėja bylą, kurioje piktnaudžiavimu tarnybine padėtimi, dokumentų klastojimu ir didelės vertės turto iššvaistymu – 763 tūkst. litų – kaltinami Kauno miesto savivaldybės valstybės tarnautojai Zenonas Girčys ir Valius Knokneris, taip pat bendrovės „COWI Lietuva“ generalinio direktoriaus pavaduotoja Edita Pavalkienė. Teisėjų kolegija penktadienį paskelbė, kad prokuratūros noras atlikti šioje byloje ekspertizę yra pagrįstas. Tiesa, toks įvykių posūkis teismo procesą stabdo bent pusmečiui.
Edita Pavalkienė (viduryje) su advokatais
Edita Pavalkienė (viduryje) su advokatais išeina iš teismo / Aurimas Šrubėnas

Lietuvos apeliacinis teismas šią savaitę toliau nagrinėjo baudžiamąją bylą, kurioje švietimo ir mokslo ministro Dainiaus Pavalkio žmona Edita Pavalkienė (gim. 1960 m.) kartu su dar dviem asmenimis yra kaltinama sukčiavimu.

Kaip žinoma, tiek „darbiečio“ švietimo ir mokslo ministro žmoną, tiek abu Kauno savivaldybės darbuotojus Zenoną Girčį ir Valių Knoknerį 2013 m. sausio 18 d. Kauno apygardos teismas yra išteisinęs.

Tačiau prokuratūra, E.Pavalkienei reikalavusi skirti griežtą laisvės atėmimo bausmę, nespėjusį įsiteisėti nuosprendį apskundė.

Apeliaciniu skundu prokuratūros atstovai reikalauja visus tris asmenis pripažinti kaltais ir paskirti E.Pavalkienei ir V.Knokneriui trejų metų nelaisvės, o Z.Girčiui – 3 metų ir 6 mėnesių bausmę.

Praėjusį trečiadienį prokurorė Apeliaciniam teismui pateikė prašymą dėl ekspertizės šioje byloje skyrimo.

Penktadienį teismas paskelbė, kad prokuratūros prašymas skamba racionaliai, ir nutarė perduoti bylos medžiagą ekspertams.

Prokurorai suformulavo ekspertams penkis esminius klausimus, tiesiogiai susijusius su šioje byloje minimu statybų techniniu projektu. Norima tiksliai išsiaiškinti, kokia dalis darbų buvo realiai atlikta, kiek už juos turėjo būti sumokėta ir t. t.

Prokuratūra viliasi, kad ekspertų atsakymai padės paneigti, kad visi trys kaltinamieji nesukčiavo.

Bylos duomenimis, bendrininkaudami Z.Girčys (ėjęs Kauno m. sav. administracijos Kultūros paveldo skyriaus vedėjo pavaduotojo pareigas), E.Pavalkienė ir V.Knokneris (tuometis Kauno m. sav. Komunalinio skyriaus Komunalinių statinių priežiūros poskyrio vedėjas) suklastojo tariamai atliktų statybų techninio projekto parengimo ir statinio vykdymo priežiūros dokumentus. Suklastotuose dokumentuose nurodyti darbai nebuvo atlikti, o už juos Kauno miesto savivaldybė bendrovei „Miestprojektas“ turėjo atseikėti 413 tūkst. litų.

Manoma, jog kol ekspertai atliks (atsižvelgiant į darbo krūvį ir dar atostogų metą) jiems pavestą užduotį, rezonansinė byla Apeliaciniame teisme sustos bent pusmečiui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius