Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Apeliacinis teismas peržiūri vaiko nužudymo Telšiuose bylą

Apeliacinis teismas trečiadienį apeliacine tvarka išnagrinėjo vaiko nužudymo Telšiuose bylą. Joje jauna moteris pripažinta įvykdžiusi visuomenei pavojingą veiką. Kadangi ji serga psichikos liga ir negali atsakyti už savo veiksmus, jai paskirta priverčiamoji medicinos priemonė - stacionarinis stebėjimas Rokiškio psichiatrijos ligoninėje griežto stebėjimo sąlygomis.
Prieš teismo posėdį Apeliaciniame teisme
Prieš teismo posėdį Apeliaciniame teisme / Rūtos Strakšaitės/15min.lt nuotr.

Priverstinį gydymą psichiatrijos ligoninėje liepos 18 dienos nutartimi paskyrė Šiaulių apygardos teismas. Šią nutartį Apeliaciniam teismui apskundė moters gynėjas. Jis reikalauja iš naujo atlikti ikiteisminį tyrimą ir bylą grąžinti tyrėjams. Vaiko nužudymu įtartos moters artimieji taip pat netiki, kad ji galėjo įvykdyti sunkų nusikaltimą.

Teismas nutartį dėl advokato skundo skelbs spalio 31 dieną, BNS pranešė Lietuvos apeliacinio teismo atstovė spaudai Kristina Petrošienė.

Septynmetė Telšių rajono Purplių kaimo gyventoja pernai rugsėjį rasta nuskendusi tvenkinyje. Per tyrimą paaiškėjo, kad vaikas buvo paskandintas, o nusikaltimu įtariama lėtinį psichikos sutrikimą turinti jauna moteris, kuri negali atsakyti už savo veiksmus ir jų valdyti.

Šioje byloje buvo surengtas išvažiuojamasis Šiaulių apygardos teismo posėdis, ji nagrinėta Telšių teismo patalpose. Byla išnagrinėta per vieną posėdį.

Bylos duomenimis, iš pradžių moteris vaiką įstūmė surištomis rankomis į vandenį. Kai vaikas išplaukė, jam buvo surištos kojos ir vėl įmestas į vandenį.

Radus vaiko kūną ikiteisminis tyrimas dėl mirties priežasties nustatymo perkvalifikuotas į ikiteisminį tyrimą dėl nužudymo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius