Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Apeliacinis teismas pradės nagrinėti partijos „Tvarka ir teisingumas“ korupcijos bylą

Lietuvos apeliacinis teismas trečiadienį ketina pradėti nagrinėti partijos „Tvarka ir teisingumas“ prekybos poveikiu bylą.
Partija „Tvarka ir teisingumas“
Partija „Tvarka ir teisingumas“ / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Kaip BNS informavo teismo atstovė Vilma Budėnienė, skundus šioje byloje pateikė visi nuteistieji – pati partija, jos gynėjas ir atstovas, buvęs partijos atsakingasis sekretorius Rimas Antanas Ručys, verslininkai Peisachas Kačerginskis, Giedrius Rakauskas, Justinas Garliauskas, Vytautas Banys arba jų atstovai bei valstybinį kaltinimą palaikantis prokuroras.

Kovo pradžioje Panevėžio apygardos teismas „Tvarkos ir teisingumo“ partiją pripažino kalta dėl prekybos poveikiu, veikimo bendrininkų grupėje, turto iššvaistymo ir dokumentų klastojimo bei skyrė jai daugiau kaip 112 tūkst. eurų baudą ir dar daugiau nei 279 tūkst. eurų – konfiskavo.

R.A.Ručiui teismas tuomet skyrė laisvės atėmimo bausmę ketveriems metams, kurios vykdymą atidėjo dvejiems metams. Jis pripažintas kaltu dėl prekybos poveikiu – kyšio paėmimo iš verslininkų P.Kačerginskio ir G.Rakausko, dokumentų suklastojimo ir turto iššvaistymo, veikiant bendrininkų grupėje.

Anot teismo, buvęs parlamentaras pažadėjo paveikti tuometinius Vidaus reikalų ir Aplinkos ministerijų valstybės tarnautojus, kad jie sudarytų išskirtines sąlygas laimėti nurodytoms įmonėms organizuojamus viešuosius pirkimus.

P.Kačerginskiui, G.Rakauskui, V.Baniui ir J.Garliauskui teismas skyrė lygtines laisvės atėmimo bausmes nuo trejų iki dvejų metų.

G.Rakauskas ir P.Kačerginskis pripažinti kaltais dėl prekybos poveikiu, turto iššvaistymo, dokumentų klastojimo ir apgaulingo apskaitos tvarkymo, V.Banys ir J.Garliauskas – dėl visų tų pačių nusikaltimų, išskyrus, prekybą poveikiu.

STT atlikto tyrimo duomenimis, verslininkų nurodymais pagal pagamintus ir panaudotus netikrus dokumentus pervedus lėšas į kito verslininko J.Garliausko vadovaujamų įmonių sąskaitas apmokėtos „Tvarkos ir teisingumo“ viešinimo paslaugos.

Specialiųjų tyrimų tarnybos atliktas ikiteisminis tyrimas šio byloje buvo pradėtas 2014-ųjų pabaigoje, kilus įtarimams, kad 2013 metų rudenį privačios bendrovės padengė dalį partijos „Tvarka ir teisingumas“ remiamo renginio „Pirk dramblį“ sąnaudų.

Tiesa, teismo teigimu, šis renginys negali būti laikomas kyšiu, tad jį organizavęs verslininkas Rolandas Skaisgirys buvo visiškai išteisintas, kaip nepadaręs veikos, turinčios nusikaltimo požymių.

Visi kaltinamieji šioje byloje anksčiau savo kaltę neigė ir stebėjosi teisėsaugos veiksmais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius