Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Apeliacinis teismas skelbs sprendimą R.M.Račkausko ir „Lietkabelio“ prezidento byloje

Apeliacinis teismas antradienį skelbs nuosprendį dėl prekybos poveikiu ir piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi išteisinto Panevėžio mero Ryčio Mykolo Račkausko byloje.
Teismas dėl Panevėžio mero prekybos poveikiu
Rytis Mykolas Račkauskas / Alvydo Januševičiaus / 15min nuotr.

Šioje byloje pirmosios instancijos teismas taip pat išteisino krepšinio klubo „Lietkabelis“ prezidentą Alvydą Bieliauską, kuris buvo kaltinamas dėl prekybos poveikiu.

Apeliacinį skundą pateikusi prokurorė prašo pripažinti R.M.Račkauską kaltu bei jam paskirti 99,9 tūkst. eurų baudą, taip pat septyneriems metams atimti teisę dirbti valstybės tarnyboje.

Krepšinio klubo „Lietkabelis“ prezidentą taip pat prašoma pripažinti kaltu ir nubausti 35 tūkst. eurų bauda.

Teisėsauga teigia, jog 2019 metų pavasarį, lankydamasis krepšinio klubo „Lietkabelis“ vadovo biure Vilniuje, R.M.Račkauskas esą paprašė verslininko paslaugos – padengti jo vadovaujamo visuomeninio rinkimų komiteto skolą, likusią po rinkimų į savivaldybių tarybas ir merų postus, – 3 tūkst. eurų.

Įtariama, kad už tai R.M.Račkauskas pažadėjo, jog kelios Panevėžio miesto savivaldybės valdomos įmonės suteiks vilniečio vadovaujamam krepšinio klubui papildomą finansinę paramą be jau skiriamos iš miesto biudžeto.

Vilniaus apygardos teismas abu kaltinamuosius išteisino, nes nebuvo nustatytas prekybai poveikiu būtinas korupcinis susitarimas ir padarė išvadą, jog byloje nėra duomenų, kad R.M.Račkausko prašymas duoti paramos buvo susijęs su jo ketinimu gauti kyšį.

Dėl piktnaudžiavimo meras išteisintas, nes nepasitvirtino kaltinimas, kad jis taip elgėsi dėl naudos sau ar kitų asmenų turinių interesų, jo veiksmai nesiekė nusikalstamai veikai prilyginamo pavojingumo laipsnio.

Lietuvos apeliacinis teismas taip pat yra baigęs nagrinėti kitą bylą, kur Panevėžio meras yra nuteistas už piktnaudžiavimą. Nuosprendis šioje byloje dar nepaskelbtas.

30 tūkst. eurų bauda nubaustas miesto vadovas joje prašo ankstesnį nuosprendį panaikinti.

Sausį Šiaulių apygardos teismas kaltu dėl piktnaudžiavimo pripažinęs merą ne tik skyrė jam baudą, bet ir penkerius metus atėmė teisę dirbti valstybės tarnyboje, taip pat konfiskavo daugiau nei 5 tūkst. eurų.

Panevėžio vadovas nuteistas už tai, kad per savo patarėją Gintarę Maskoliūnienę davė neteisėtus nurodymų savivaldybės tarnautojams ir taip siekė, kad savivaldybės organizuojamų viešinimo ir komunikacijos srities viešųjų pirkimų laimėtoja taptų su verslininku Mariumi Vaupšu susijusi įmonė „Lukrecijos reklama“.

G.Maskoliūnienė taip pat pripažinta kalta, jai skirta 25 tūkst. eurų bauda, taip pat atimta teisė penkerius metus dirbti valstybės tarnyboje. M.Vaupšas yra miręs, todėl jo atžvilgiu byla pernai buvo nutraukta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius