Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teismas paskelbė: Violeta Iljinych nenusipelnė sėdėti kalėjime!

Po incidento su tamsiaode Berneen išgarsėjusiai ir dėl kitos merginos sumušimo nuteistai savanorei teisėjus pavyko įtikinti, kad skirta pusmečio realaus laisvės atėmimo bausmė nepelnyta.
Teismas nuteisė vilnietę Violetą Iljinych.
Vienas teismas nuteisė vilnietę Violetą Iljinych, tačiau advokato N.Ulčino pastangomis kito teismo teisėjai gerokai sušvelnino bausmę. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Ketvirtadienio labai ankstų rytą Vilniaus apygardos teismas paskelbė nutarimą byloje dėl vilnietės V.Iljinych skundo, kuriuo prašyta panaikinti ar bent sušvelninti ankstesnį nuosprendį.

15min.lt primena, jog Vilniaus 3-iasis apylinkės teismas už Erikos Borovikovaitės sumušimą Violetai skyrė pusmečio nelaisvės bausmę.

Apygardos teismo teisėjų kolegija – Vladas Nikitinas (pran.), Audronė Kartanienė ir Virginija Pakalnytė-Tamošiūnaitė – nudžiugino 24 metų merginą: V.Iljinych skirtos nelaisvės bausmės vykdymas atidėtas pusantrų metų.

Šią naujieną išgirdusi vilnietė net šūktelėjo iš laimės ir netrukus puolė skambinti mamai. Portalui 15min.lt mergina prisipažino, kad tokio palankaus verdikto nesitikėjo. 

Teismo požiūriu, už kitos merginos sumušimą V.Iljinych nuteista teisingai, tačiau baudžiant ją už šį nusikaltimą laisvės atėmimas būtų neadekvati priemonė. Tiesa, iš dalies V.Iljinych gyvenimas ir toliau bus suvaržytas: merginai privaloma reguliariai registruotis policijos įstaigoje. Šįryt Violeta apgailestavo, jog ši aplinkybė privers atidėti planus išvykti padirbėti į Norvegiją.

Ankstesnėje publikacijoje 15min.lt išsamiai pasakojo, ko apygardos teismo posėdyje su savuoju advokatu Nerijumi Ulčinu siekė nuteistoji bei kokių teismo procesų dėl poros lengvabūdiškų incidentų teko atlaikyti V.Iljinych.

„Teismas pagrįstai priėjo išvadą, kad Violeta Iljinych yra pavojinga visuomenei“, – posėdyje yra sakiusi prokurorė Larisa Fedotova.

Nuteistosios advokatas N.Ulčinas prieštaravo ir tikino: „Valstybė neturėtų leisti sau tokios prabangos – uždaryti į kalėjimą žmogų, kurio nereikia uždaryti, maitinti ir išlaikyti jį iš mokesčių mokėtojų pinigų!“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius