Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Apgaule vizą gavusiam kirgizui teks išvykti iš Šengeno erdvės

Klaipėdos uoste pasieniečiai sulaikė prekeivį mašinomis iš Kirgizijos. Paaiškėjo, kad vyras, pateikdamas duomenis Šengeno vizai gauti, melavo ir neteisingai nurodė galutinį savo kelionės tikslą.
Norintiems į Kanadą vykti be vizų, nuo sausio 1 dienos reikia turėti biometrinį pasą.
Vizos / Photos.com

Valstybės sienos apsaugos tarnyba praneša, kad antradienį VSAT Pakrančių apsaugos rinktinės Nelegalios migracijos prevencijos ir kontrolės skyriaus pasieniečiai Malkų įlankos pasienio kontrolės punkte patikrino keltu iš Vokietijos atvykusio 41 metų Kirgizijos piliečio dokumentus. Vyro pateiktas pasas buvo tvarkingas, tačiau VSAT pareigūnai pasitikslino turimus duomenis apie vyro turėtos Šengeno vizos išdavimo aplinkybes.

Paaiškėjo, kad kirgizas, pateikdamas informaciją vizai gauti, melavo ir nurodė, kad Lietuva yra galutinis jo kelionės tikslas. Vyras deklaravo čia neva ketinantis pirkti automobilį, tačiau lapkričio 11-ąją legaliai atvykęs į Lietuvą jis čia neužtruko ir jau kitą dieną buvo Vokietijoje. Užsienietis į šią šalį išvyko per Šengeno vidaus sieną – čia nuolatiniai pasienio tikrinimai nėra vykdomi.

Nelegalios migracijos prevenciją bei kontrolę atliekantys uostamiesčio pasieniečiai panaikino kirgizo turėtą Šengeno vizą bei įpareigojo jį išvykti iš Šengeno erdvės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius