Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Apgaule vizas gavusiems užsieniečiams Lietuva tėra tarpinė stotelė

Ketvirtadienį pasieniečiai Klaipėdoje sulaikė rusę, o Vilniuje - kirgizą, kurie Lietuvos diplomatinėse atstovybėse gaudami vizas pateikė melagingus duomenis.
Valstybės sienos apsaugos tarnyba
Valstybės sienos apsaugos tarnyba / Andriaus Vaitkevičiaus nuotr.

Valstybės sienos apsaugos tarnyba praneša, kad VSAT Pakrančių apsaugos rinktinės (PAR) Nelegalios migracijos prevencijos ir kontrolės skyriaus pasieniečiai Malkų įlankos kontrolės punkte patikrino keltu į Švediją susiruošusią plaukti 56-erių Rusijos pilietę. Ji turėjo Šengeno trumpalaikę vienkartinę vizą ir tą pačią dieną į Lietuvą buvo atvykusi iš Kaliningrado srities.

PAR pasieniečiai išsiaiškino, kad gaudama vizą moteris kaip galutinį kelionės tikslą nurodė Lietuvą, esą ji turizmo tikslais norinti atvykti į Neringą. Apklausos metu užsienietė pripažino pateikusi melagingus duomenis, o išties norėjusi nuvykti į Švediją aplankyti giminių.

Uostamiesčio pasieniečiai panaikino rusės vizą ir įpareigojo ją išvykti iš Lietuvos. Ji penktadienį anksti ryte per Nidos punktą iįvyko į Rusiją.

VSAT Vilniaus rinktinės pasieniečiai sostinės autobusų stotyje sulaikė 21-erių Kirgizijos pilietį. Jis turėjo bilietą ir jau buvo belipąs į autobusą, vykstantį į Vokietiją.

Užsienietis turėjo Šengeno vienkartinę vizą. Prieš nelegalią migraciją kovojantys Vilniaus rinktinės pasieniečiai išsiaiškino, kad ją gaudamas kirgizas kaip galutinį kelionės tašką nurodė Lietuvą, o tikslą – čia pirkti automobilių.

Apklausiamas vyras neslėpė Lietuvoje užtrukti neplanavęs. Į šalį jis legaliai atvyko išvakarėse, o vėliau planavo važiuoti į Vokietiją aplankyti pažįstamų ir pasiieškoti darbo.

VSAT pareigūnai jam panaikino vizą ir įpareigojo išvykti iš Lietuvos. Ketvirtadienį vakare užsienietis per Kenos punktą traukiniu Vilnius – Maskva išvyko iš šalies.

Pastaruoju metu nelegalią migraciją užkardantys pasieniečiai panašių atvejų išaiškina labai dažnai. Tokie keliautojai iš anksto planuoja Lietuvoje neužsibūti. Jie vengia Šengeno vizų kreiptis į kitų šalių, į kurias nori patekti, ambasadas žinodami, kad ten bus nuodugniai tikrinami jų kelionės tikslai ir priežastys, todėl gauti vizą bus sudėtinga. Todėl šie užsieniečiai kreipiasi į Lietuvos atstovybes, kur apgaule gavę vizas per šią šalį bando nusigauti į savo tikslo valstybes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius