-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Apgavikų iki banko nuvežta močiutė padėjo ištuštinti savo sąskaitą

Trečiadienį Panevėžio apygardos prokuratūros Utenos apylinkės prokurorų perduotoje nusikaltimų nuosavybei baudžiamojoje byloje paskelbtu nuosprendžiu teismas Zarasų miesto trisdešimtmetį gyventoją A.L. pripažino kaltu kartu su bendrininkais apgaule pasisavinus svetimas santaupas ir nuteisė vienerių metų ir vieno mėnesio laisvės atėmimu, bausmės vykdymas atidėtas vieneriems metams.
Teismas
Teismas / Photos.com nuotr.

Kaip rašoma Panevėžio apygardos prokuratūros pranešime, nuteistajam paskirtas įpareigojimas pradėti dirbti arba užsiregistruoti darbo biržoje ir be institucijos, kontroliuojančios nuosprendžio vykdymą, žinios neišvykti iš gyvenamosios vietos ilgiau kaip 7 dienoms.

Valstybinį kaltinimą nagrinėjant bylą teisme palaikiusi Panevėžio apygardos prokuratūros Utenos apylinkės prokurorė Aušra Gylytė sukčiavimu kaltinamą teisiamąjį prašė nuteisti realia laisvės atėmimo bausme, kurią reiktų atlikti pataisos namuose.

Zarasų rajono Dusetų seniūnijos Vozgėlių kaime gyvenančiai močiutei apie anūką ir avariją, kurios metu buvo sužalota mergaitė, pranešę sukčiautojai pareikalavo 12 tūkstančių litų sumokėti už operaciją, gydymą ir brangius vaistus.

Pinigų lupikautojams pasisekė apgauti nukentėjusiąją, nes nelaimės sujaudinta 82 metų moteris, neturėjusi namuose pinigų, sutiko paimti iš banko santaupas. Juolab kad sukčiautojų praneštą žinią patvirtino telefonu pro ašaras žodžio negalėjęs ištarti ir pats sužalotas bei ligoninėje gydomas tariamas anūkas.

Apgavikai, pamelavę, kad tą dieną Zarasų bankas nedirba, nukentėjusiąją nuvežė į Uteną. Pasinaudoję moters paduota kreditine kortele, jie iš bankomato paėmė visas sąskaitoje buvusias santaupas – 1 tūkst. 400 litų.

Už apgaule savo ar kitų naudai įgytą svetimą turtą gali būti baudžiama viešaisiais darbais, bauda, laisvės apribojimu, areštu arba laisvės atėmimu iki trejų metų, už didelės vertės turtą – laisvės atėmimu iki aštuonerių metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius