Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Apie didžiausią šįmet kontrabandą pranešę muitininkai apsiskaičiavo: krovinys dar didesnis, nei atrodė

Baigta skaičiuoti Medininkuose muitininkų sulaikyta didžiausią šiemet kontrabandą, paaiškėjo, kad jos vežta kone dvigubai daugiau.
Sulaikyta kontrabanda
Sulaikyta kontrabanda / MKT nuotr.

Pagaliau baigti Medininkuose praėjusią savaitę (gegužės 25 d.) sulaikytos cigarečių kontrabandos krovimo ir skaičiavimo darbai.

Pasirodo, kad muitinės pareigūnai sulaikytų nelegalių rūkalų kiekį (apie 500 tūkst. pakelių, vertė – 1,5 mln. eurų) įvertino pernelyg „santūriai“. Krovimo metu paaiškėjo, kad didžioji kontrabanda gabentų cigarečių dalis buvo plonosios, vadinamojo „slim“ tipo.

Taigi, galutiniais duomenimis iš viso šiuo krovininiu vilkiku gabenta net beveik milijonas – 931 tūkst. pakelių cigarečių. O jų vertė su privalomais sumokėti mokesčiais – 2 mln. 980 tūkst. eurų.

Bet kokiu atveju – tai didžiausia šiemet sulaikyta cigarečių kontrabandos siunta Lietuvoje, pažymima Muitinės kriminalinės tarnybos atstovo ryšiams su visuomene Gedimino Kulikausko ketvirtadienį paviešintame pranešime.

VIDEO: Medininkuose muitininkai sulaikė didžiausią kontrabandą šiais metais

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius