-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Apie išprievartavimą melavusios kaunietės byla – jau teisme

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kauno miesto Žaliakalnio policijos komisariato Kriminalinės policijos skyriaus pareigūnai baigė tyrimą dėl spalį neva įvykdyto merginos išžaginimo. Byla perduota į teismą.
Plaktukas
Teisėjo plaktukas / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

15min.lt rašė, kad spalio 13 dieną Kauno policija gavo pranešimą apie merginos išžaginimą. Nukentėjusioji paaiškino, kad ją viešoje vietoje, prie kavinės „Kregždutė“ (Sporto gatvė 1), trys nepažįstami jaunuoliai jėga įsisodino į juodos spalvos BMW markės automobilį, nuvežė į aikštelę Ąžuolyno parke ir, grasindami fiziniu susidorojimu bei daiktu, panašiu į pistoletą, visi trys išžagino.

Ikiteisminį tyrimą pradėję Kauno Žaliakalnio policijos komisariato pareigūnai intensyviai dirbo tikslindami žiauraus nusikaltimo aplinkybes ir ieškodami įtariamųjų. Iš pat pradžių kai kurių abejonių kėlė nukentėjusiosios neadekvatus elgesys ir jos duodamų parodymų tikrumas, tačiau tai galėjo lemti patirta prievarta.

Tęsiant tyrimą apklausta daugybė žmonių ir policijos pareigūnų, kurie nusikaltimo metu budėjo nusikaltimo vietoje. Pareigūnai paneigė merginos pateiktą informaciją apie įvykdytą nusikaltimą, medikų išvados patvirtino, kad prievartinių lytinių santykių nebuvo, mergina nepatyrė ir kitų sužalojimų.

Tą patį vakarą kriminalistai išsiaiškino, kad grasinamo pobūdžio žinutes merginos draugui iš savo mobiliojo telefono siuntė pati tariamai išžaginta mergina. Paaiškėjo, kad ji nuo pradžios iki pabaigos išsigalvojo įvykį apie išžaginimą, taip siekdama atkreipti patinkančio vaikino dėmesį. Merginai buvo pareikšti įtarimai dėl melagingo pranešimo apie nebūtą nusikaltimą ir melagingų parodymų davimo, byla su šiais kaltinimais perduota į teismą.

Melagei gresia viešieji darbai arba bauda, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius