-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Apie išprievartavimą sostinės gatvėje pranešusi mergina melavo – jai gresia teistumas

Praėjusių metų gruodžio pabaigoje buvo paskelbta apie kraupų įvykį Vilniuje – gatve ėjusi mergina buvo jėga įtempta į „Audi“ ir išprievartauta dviejų vyrų. Policija atlikusi tyrimą nustatė, kad visas merginos pasakojimas tebuvo pramanai ir dabar jai gresia baudžiamoji atsakomybė.
Reido akimirkos
Asociatyvi iliustracija / 15min/Pauliaus Ramanausko nuotr.

Vilniaus policijos kriminalistai praėjusių metų gruodžio 27 d. pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl tą pačią dieną gauto pranešimo. Aštuoniolikmetės nukentėjusiosios teigimu, jai einant iš draugės namų J.Baltrušaičio gatvės link, apie 1 val. prie jos priėjo vaikinas ir, pagriebęs už gerklės, smaugdamas, įsitempė į automobilį, kuriame užpuolikas ir viduje buvęs dar vienas vaikinas išžagino ir seksualiai išprievartavo.

Apklausus liudytojus, atlikus vaizdo stebėjimų kamerų įrašų analizę ir kitus ikiteisminio tyrimo veiksmus, buvo nustatyta, kad nukentėjusioji meluoja ‒ joks nusikaltimas prieš ją nebuvo įvykdytas ir visi pasakojimai apie lytinį nusikaltimą yra pramanyti.

Ketvirtadienį Vilniaus apygardos prokuratūros Vilniaus miesto apylinkės prokuratūros prokuroras priėmė sprendimą nutraukti minėtą ikiteisminį tyrimą.

Šiandien Vilniaus apygardos prokuratūros Vilniaus miesto apylinkės prokuratūros prokuroras šiandien priėmė sprendimą pradėti ikiteisminį tyrimą dėl melagingo pranešimo apie nebūtą nusikaltimą ir melagingų parodymų davimo (Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 235 str. 3 d. 236 str. 1 d.).

Už šį nusikaltimą gresia baudžiamoji atsakomybė: bauda arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki penkerių metų, informuoja Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius