-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Apie kirviu ginkluotą užpuoliką Dieveniškėse išgirdęs buvęs policininkas jį sulaikė plikomis rankomis

Šalčininkų rajone išvakarėse siautėjęs vyras – jau policijos rankose. Neįtikėtina, bet pavojingą 48 metų įtariamąjį sulaikė ne vietos policijos pareigūnai, o buvęs jų kolega. Išgirdęs apie tai, kas ketvirtadienį dėjosi Dieveniškėse, vilnietis metė visus reikalus sostinėje ir išvyko įvykdyti vienos misijos savo gimtinėje.
Asociatyvinė iliustracija: antrankiai, sulaikymas
Asociatyvinė iliustracija: antrankiai, sulaikymas / Policijos departamento nuotr.

Ketvirtadienį 15min rašė, kad Šalčininkų rajone ieškomas kirviu ginkluotas vyras: jis grasino nužudyti moterį, prieš tai sukapojęs jos automobilio ratą.

Penktadienį įtariamąjį sulaikė paprastas pilietis. Tiksliau – buvęs policijos pareigūnas. Nepaisant šios aplinkybės, pasakojimui iš jo paties lūpų sunku likti abejingam.

Man norisi, kad tokių išsigimėlių būtų kuo mažiau. Reikia patiems imtis valymo.

„Man norisi, kad žmonės ramiai gyventų, kad tokių išsigimėlių būtų kuo mažiau. Reikia patiems imtis valymo – kitaip nieko gero nebus“, – ryžtingai kalbėjo 15min pašnekovas.

Vardu ir pavarde reklamuotis nenorėjęs vyras prasitarė, kad šiuose kraštuose yra gimęs, todėl puikiai pažįsta Dieveniškes ir jų apylinkes. Be to, kaip buvusiam pareigūnui, jam visuomet rūpi viešoji tvarka ir visuomenės saugumas.

Išgirdęs apie incidentą Dieveniškes ir supratęs, kad pasislėpusio įtariamojo policija gali greitai nesulaikyti, šiuo metu Vilniuje gyvenantis vyras metė darbus ir ėmėsi aktyvių veiksmų.

„Teko paaukoti tam dienelę, bet dabar jau ramiau, jis sulaikytas ir perduotas policijai“, – konstatavo vilnietis.

Jis pasakojo, kad ieškotą įtariamąjį Šalčininkų rajone pastebėjo einantį per laukus.

„Aišku, kad priešinosi. Bet aš dvigubai už jį didesnis. Tiesa, žinojau, kad jis buvo su kirviu ir peiliu, todėl teko padirbėti su juo. Varčiau jį ant žemės ir apieškojau. Jis avėjo guminius, todėl ir batus teko patikrinti, ar ten nėra peilio. Po to atsisėdau ant jo, išsitraukiau telefoną ir paskambinau pranešti apie sulaikymą“, – apie didvyrišką poelgį ir lyg apie kasdienės tarnybos nutikimą pasakojo buvęs policininkas, kadaise sukaupęs nemenką patirtį ir akivaizdžiai dar nepraradęs įgūdžių.

Aišku, jis priešinosi, bet aš dvigubai už jį didesnis. Varčiau jį ant žemės ir apieškojau. Po to atsisėdau ant jo ir paskambinau pranešti apie sulaikymą.

Vyrui nepraslydo pro šalį ėjusių ir sulaikymą mačiusių gyventojų replikos. „Žmonės dėkojo ir sakė ačiū Dievui, kad dabar pagaliau galėsime ramiai gyventi“, – pasakojo vilnietis.

1969 metais gimęs įtariamasis šiuo metu yra sulaikytas, tyrimas dėl jo sukeltos grėsmės ir grasinimų tęsiamas.

Teigiama, kad šis vyras anksčiau teistas už žmogžudystę.

Ketvirtadienio rytą Šalčininkų rajono policijai buvo pranešta apie vyrą, slampinėjantį po Dieveniškių seniūnijos kiemą su kirviu ir peiliu rankose.

Jis kirviu prakirto vienos seniūnijos darbuotojos automobilio padangą. Kai moteris išėjo į lauką – išgirdo savo atžvilgiu žodinį grasinimą nužudyti.

Pasak nukentėjusiosios, kirvį įtariamasis slėpė po striuke, kurio moteris, nuo jo gindamasi, kažkaip neleido išsiimti.

„Čia mūsų seniūnijos gyventojas. Žinome, kad jis agresyvus ir čia ne pirmą kartą toks įvykis buvo, – 15min vakar teigė moteris. – Patyriau šoką. Bet čia galėjau būti ne tik aš, galėjo būti kažkoks paprasčiausias praeivis“, – sakė nukentėjusioji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius