Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Apie laimę Vakarų Europoje svajoję šrilankiečiai pagyvens Pabradėje

Šri Lankos piliečiais prisistatę 14-a nelegalių migrantų penktadienį pristatyti ir apgyvendinti Užsieniečių registracijos centre (URC). Jie buvo sulaikyti trečiadienį iškart po vidurnakčio, kai muitininkai juos išsekusius ir sušalusius aptiko vilkiko puspriekabėje.
Nelegalių migrantų sulaikytas
Nelegalių migrantų sulaikymas / MKT nuotr.

Lavoriškių kontrolės punkte sulaikytus užsieniečius penktadienį priešpiet Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai pristatė į Vilniaus rajono apylinkės teismą.

Jis leido 14-a nelegalių migrantų sulaikyti URC 6 mėnesiams. Penktadienį popiet ši grupė jau buvo pristatyta į URC.

Jokių dokumentų neturintys nelegalūs migrantai URC gyvens tol, kol pasieniečiai nustatys jų asmens tapatybes bei išsiųs juos iš Lietuvos.

Šiuo metu URC iš viso yra apgyvendintas 121 neteisėtas migrantas ir prieglobsčio Lietuvoje prašytojas. Tarp jų yra ir 5 Šri Lankos piliečiai.

URC yra vienintelė įstaiga Lietuvoje, skirta apgyvendinti prieglobsčio prašytojus jų prašymo dėl prieglobsčio nagrinėjimo metu bei laikyti sulaikytus nelegalius imigrantus ilgiau nei 48 val., siekiant išsiųsti juos iš Lietuvos.

URC dirbantys pasieniečiai atlieka tyrimus dėl užsieniečių asmens tapatybės, atvykimo į Lietuvą aplinkybių ir vykdo užsieniečių grąžinimą bei išsiuntimą iš Lietuvos.

MKT nuotr./Nelegalių migrantų sulaikytas
MKT nuotr./Nelegalių migrantų sulaikytas

Vairavo rusas

15min primena, kad trečiadienį tuoj po vidurnakčio į Lavoriškių kontrolės punktą iš Baltarusijos įvažiavo krovininis automobilis „Scania“ su puspriekabe „Trailor“. Abi transporto priemonės buvo pažymėtos Rusijos numeriais.

Vilkiką vairavo 49-erių Rusijos pilietis, pasieniečiams pateikęs tvarkingus asmens dokumentus. Puspriekabėje buvo gabenamas plastiko krovinys.

Lavoriškių punkte dirbusiems muitininkams vilkikas ir krovinys pasirodė įtartini, todėl nuspręsta atlikti detalų patikrinimą rentgenu.

VSAT nuotr./Surasti nelegalūs migrantai
VSAT nuotr./Surasti nelegalūs migrantai

Pasak muitinės pareigūnų, tikrindami jie pamatė žmonių figūras ir pagalvojo, kad gabenami manekenai. Netrukus kolegas pasieniečius muitininkai informavo puspriekabėje aptikę būrį žmonių.

Atidarius puspriekabę paaiškėjo, kad tarp padėklų su plastiko gaminiais buvo gabenami 13 vyrų ir moteris. Jie buvo labai sušalę, ištinusiomis ir pamėlynavusiomis kojomis, beveik negalėjo paeiti. Lavoriškių pareigūnams neteisėtus migrantus teko kone ant rankų iškelti iš puspriekabės.

Sunkvežimį vairavusį rusą teismas leido suimti dviem mėnesiams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius