Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Apie mašinos vagystę numeriu 112 „pajuokavęs“ vilnietis mokės 226 eurų baudą

Vyras nubaustas už melagingą pranešimą Bendrajam pagalbos centrui ir policijai.
Bendrosios pagalbos centro spaudos konferencija
Asociatyvi iliustracija: Bendrajame pagalbos centre / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Rugpjūčio 21 d. įsiteisėjo Vilniaus miesto apylinkės teismo priimtas baudžiamasis įsakymas, kuriuo Karolis Ž. pripažintas kaltu dėl melagingo pranešimo apie nebūtą nusikaltimą.

2017 m. balandžio 21 d. K.Ž. paskambino bendruoju pagalbos numeriu 112 ir melagingai pranešė apie jo atžvilgiu įvykdytą nusikaltimą.

2017 m. balandžio 23 d. vyras vėl paskambino bendruoju pagalbos numeriu 112, patikslino melagingą pranešimą. Atvykusi Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato tyrėja įspėjo vyrą dėl atsakomybės už melagingą įskundimą ar pranešimą apie nebūtą nusikaltimą bei melagingų parodymų davimą, tačiau K.Ž. dar išsamiau paaiškino automobilio vagystės aplinkybes. Po to, 2017 m. balandžio 25 d. apklausiamas policijos komisariate, K.Ž. patvirtino, kad automobilis nebuvo pavogtas ir joks nusikaltimas jo atžvilgiu nebuvo įvykdytas.

Vadovaudamasis Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 236 straipsnio 1 dalimi, teismas vyrui skyrė 9 MGL (338,94 Eur) dydžio baudą, rašoma Vilniaus miesto apylinkės teismo pirmininko padėjėjos ryšiams su visuomene Airinės Šerelytės-Skistymienės pirmadienį paviešintame pranešime.

Atsižvelgdamas į tai, kad baudžiamoji byla išnagrinėta teismo baudžiamuoju įsakymu bei nuteistasis pilnai pripažino savo kaltę, paskirtą bausmę sumažino trečdaliu ir Karoliui Ž. paskyrė galutinę bausmę – 6 MGL (225,96 Eur) baudą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius