-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Apie užminuotą geležinkelio stotį pranešė ant darbdavių supykęs geležinkelininkas

Pirmadienį apie 20.00 val. į Bendrojo pagalbos centro (BPC) Klaipėdos padalinį telefonu paskambinęs vyras pranešė, kad Klaipėdos rajono Kretingalės geležinkelio stotyje yra padėtas sprogmuo, kuris bus susprogdintas po dviejų valandų.
Melagingai apie sprogmenį pranešęs geležinkelininkas
Melagingai apie sprogmenį pranešęs geležinkelininkas / „Youtube “stop kadras

Dėl šio pranešimo Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato budėtojai skubiai paskelbė planą „Skydas" ir į stotį nusiuntė visas specialiąsias tarnybas – medikus, ugniagesių gelbėtojus bei išminuotojus. Iš geležinkelio stoties teritorijos buvo evakuoti žmonės, o Antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras" išminuotojai apžiūrėjo stoties pastatus bei prieigas.

Kaip ir buvo tikėtasi, po kelių valandų kruopščių paieškų jokių sprogmenų pareigūnai neaptiko, todėl planas „Skydas" buvo atšauktas, visų specialiųjų tarnybų darbuotojai išvyko iš Kretingalės. Klaipėdos rajono policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl melagingo pranešimo apie visuomenei gresiantį pavojų ar ištikusią nelaimę. Policijos pareigūnai pradėjo į BPC skambinusio vyro paieškas.

 Išaiškėjo, kad šis vyras jau seniai yra susipykęs su darbdaviais, todėl tokiu būdu nutarė jiems atkeršyti už tai, kad laiku negauna atlyginimo.

Antradienį per pietus dėl šio įvykio policijos pareigūnai sulaikė ir apklausė 1985 metais gimusį neteistą Kretingalės gyventoją, AB „Lietuvos geležinkeliai" darbininką. Išaiškėjo, kad šis vyras jau seniai yra susipykęs su darbdaviais, todėl tokiu būdu nutarė jiems atkeršyti už tai, kad laiku negauna atlyginimo. Po apklausos policijos komisariate kretingališkis išleistas namo.

Klaipėdos apskrities specialiųjų tarnybų vadovai skaičiuoja dėl melagingo iškvietimo patirtus nuostolius. Pabaigus ikiteisminį tyrimą, kaltinamajam grės ne tik areštas, bauda ar laisvės atėmimo bausmė. Jam bus pareikštas ir civilinis ieškinys, kuris sieks ne vieną tūkstantį eurų. Tokią taktiką pareigūnai nutarė taikyti po kiekvieno melagingo pranešimo apie visuomenei gresiantį pavojų ar ištikusią nelaimę.

VIDEO: Apie užminuotą geležinkelio stotį sumelavo geležinkelininkas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius